e
sv

FIFA’nın Gerçek Maçları Oyun Oynar Gibi Takip Etmenizi Sağlayan Sıra Dışı Teknolojisi [Video]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

FIFA, 2022 Dünya Kupası’nda pek çok teknolojik yeniliğe yer verdi. Bunlardan biriyse artırılmış gerçeklik teknolojisiyle maç izleme deneyimi sunan bir teknoloji oldu.

Futbol deneyimi en üst düzeye çıkarmak için en güncel teknolojilerden yararlanan FIFA, özellikle Katar’da düzenleniyor Dünya Kupası’nda birçok yeniliği hayatımıza girdi. Bugün, bu yeniliklerin en etkileyicilerinden biriyle karşınızdayız.

FIFA’nın mobil uygulaması FIFA+, stadyumda maç izleyenlere özel yeni bir mimari ev sahipliği yapıyor. Özellik sayesinde, maç sırasında oyuncuların adı, topun oluşturma ve çok daha fazlasını canlı olarak, telefon kameralarının takip edebilmesinden.

FIFA’nın mobil ekipmanındaki özellik şöyle görünüyor:

Peki, bu özellik nasıl çalışıyor?

FIFA’nın yukarıda gördüğümüz özelliği, ‘artırılmış gerçeklik‘ ismiyle andığımız, günden güne hayatımızda daha fazla yer edinen bir teknoloji sayesinde mümkün oluyor. Telefonların kameralarından alınan görüntü, FIFA’nın gerçek zaman verileriyle birleştiriliyor ve uygulama içinde sonunda ve görüntü bir arada gösteriliyor.

FIFA, bu özelliği mümkün kılmak için Haziran 2021’de wTVision ile iş birliği sağlar. vTVision ve TVTEL tarafından dahili teknoloji, kameradan gelen ışının uzaktan analiz edilmesi, videonun gerçek zamanlı olarak yakalanması ve üzerine grafiklerin konarak sona erdiğiyla dönüşüyor.

Ekrana yansıtılan grafikler, vTVision’un FootballStats CG V5 grafik kontrolörü, AR Futbolu Artırılmış gerçeklik yazılımı ve gerçek zamanlı 3 boyutlu render modülü R Uzay Motoru ile üretiliyor.

Teknoloji, sürüm pek çok ligde de kullanılabilir:

2022 Dünya Kupası, aslında FIFA için de bir teknoloji deneme sahası olarak görev yapıyor. Burada gördüğümüz tüm teknolojilerin standart olarak hayatımıza girmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABER

Tarihin En ‘Akıllı’ Dünya Kupası Olacak Katar 2022’de İlk Kez Kullanılacak 5 Teknoloji

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.