e
sv

Elveda Efsane: Microsoft, Windows 7 ve 8’in Fişini Tamamen Kesti

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Windows 7 ve Windows 8 için yolun sonuna geldik. Microsoft, 2020’de desteğini kestiği ancak ücret koruması ek güvenlik geçitlerini sürdürdüğü bilgisayar fişini tamamen çekti.

Microsoft’un bir nesli büyüten Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemi, Ocak 2020’de Microsoft’un desteğine veda etmişlerdi. İşletim sistemleri, o günden bu yana yalnızca güvenlik korumaları alıyordu.

Ancak bugünden artık bu tabletlere tamamen veda ettik. Microsoft, 10 Ocak’tan itibaren Windows 7 ve 8’de güvenlik korumalarını de sonlandıracağını açıklamıştı.

Windows 7 kullanıcılarının sayısı milyonlarca aşkın:

Windows 7

Microsoft, Windows 7 desteğini 2020 yılında keseceğini açıklamış olsa da kullanıcılar, efsaneleşen bu sistemi kullanmaya devam ettiler. Öyle ki ekim sırasında Lansweeper tarafından yapılan bir ankette Windows 7, 8 veya XP kullanıcı bilgisayar sayısı, Windows 11 kullananlardan daha fazlaydı.

Windows 7 kullanıcıları, aslında 2020 yılında güvenlik korumalarına de yüklü veda vardı. Ancak Microsoft, ücret bilgileri güvenliğini yayınlamaya devam etmişti.

Peki, Windows 7 ve 8’in güvenlik korumaları kesilince ne olacak?

Windows 7 ve 8.1’in güvenlik korumalarının kesilmesi, kullanıcıların doğrudan çalıştırılması. Evet, tablet sistemlerini kullanmaya devam edebilirsiniz. ancak beraberinde büyük riskli barındırmaya başlayacaklar.

Güvenlik korumalarının gelmemesiyle birlikte işletim sistemini keşfedilen veya keşfedilecek olası kritik hataların önüne geçilemeyecek. Bu hata ve çerçeveleri, kötü niyetli kullanıcılara bilgisayarlara kolay bir şekilde saldırmasına yol açacak.

Ayrıca kötü niyetli kişileri tüketmek için her geçen gün evrilirken, Windows 7 ve 8.1’in buna yanıtı bir yanıt olmayacak. Yani çok yakin bu bilgisayar sistemleri, bilgisayarlar XP gibi kolay bir şekilde yemlenebilen ve cihazlara cihazlara dönebilir.

İLGİLİ HABER

Windows 11 Not Defteri Güncellemesi Sızdırıldı: Microsoft Çalışanı, ‘Gizli’ Uyarısını Göz Ardı Etti

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.