e
sv

Dünyanın İlk Robot Avukatı, Dolandırıcılık Nedeniyle Dava Edildi: İlk Mahkemesi Aynı Zamanda Son Olabilir

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

DoNotPay tarafından dünyanın ilk robot avukatı, dolandırıcılık iddiaları nedeniyle dava açıldı. Robot avukatın ilk mahkemesi aynı zamanda son mahkemesi olabilir.

“Dünyanın ilk robot avukatı” olarak lanse edilen ve 150’den fazla konuda danışmanlık hizmeti veren bir yapraklarda, geçen aylarda hem ABD hem de dünyayı genişletmene sontu. DoNotPay adlı bir girişim tarafından yaratılan bu yapay zekâ, 22 Şubat’ta ilk mahkemesine çıkarken mahkemenin uyarıları nedeniyle kullanılmamıştı.

Bugünse DoNotPay’in yapay zekâsı mahkemelik oldu. Geçen hafta yaşadıkları ve mahkemeye iddialara göreyse bu yapay zeka hem hukuk kurallarına aykırı hem de bir kullanıcı kandırıyor.

DoNotPay CEO’su dolandırıcılık suçlamasıyla hapsedilmesi

3 Mart tarihinde mahkemeye bina ve bugün halka açık bir şekilde yayınlanan mahkeme tutanaklarına göre DoNotPay’in CEO’su Joshua Browder’ın, şirketi tarafından ortaya çıkan yapay zekâ sistemi “Dünyanın ilk robot avukatı” ve “avukatlara alternatif ve ucuz bir çözüm” olarak lanse ederek insanları kandırdığı iddia ediliyor.

Ayrıca yapay zekanın fiziksel bir robot, avukat ya da hukuk üzerine faaliyete geçmiş bir şirket olmayışı, bunun için yalnızca bir yapay zekâ danışmanlık hizmeti olduğunu avukatlar, DoNotPay girişimini “Kullanıcıları manipüle eden ve hukukçu gibi davranan bir teknoloji şirketi”geçiyor.

Elde edilen belgelerde ayrıca DoNotPay’in danışmanlık sistemini kullanarak park cezasını sildirmek isteyen birkaç kullanıcının yapay zekanın tavsiyeleri nedeniyle mahkemede yer alan mahkemeye ödemesi gereken tutarların iki katın fazlasını ödemesi nedeniyle şikayetçi olduğu yorumlar da yer.

DoNotPay’in ortamları ve sosyal ortamlarda %90’dan fazla kötü yorum Başarısız bir girişim ve büyük ilerleme bir dolandırıcılık” olarak yorumlayan hukukçular, şirket CEO’sunun “ikna yoluyla dolandırıcılık” ve “bilişim dolandırıcılığı” suçlarıyla yargılayarak hem kendisini hapse atmak hem de bu tarz “sahte avukatlık” sahibinin önüne geçmek istiyor.

İLGİLİ HABER

Dünyanın İlk Robot Avukatı, Hapis Tehditleri Nedeniyle Mahkemeye Çıkmadan Emekli Oldu

Ayrıca mahkemeye sunulan belgelerde yapay zekânın bir avukat yerine “hukuk hükümleri” olarak nitelendirilmesi halinde hiçbir sorun olmayacaktır ancak şirket yaratıcı olarak bu yazılım manipülatif bir şekilde pazarlamak için yalan söylenen iddia ediliyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.