e
sv

Dünya Benzeri İki Yeni Gezegen Keşfedildi: İkisi de Yaşama Elverişli Olabilir!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bilim insanları, Dünya ile hemen hemen aynı kütleye sahip iki yeni gezegen keşfetti. Üstelik iki gezegenin de yaşama şansı var.

Gözlemlenebilir evrende yaşamayı sürdürmek için gezegen arayışı bilim sürerken insanlar, büyük bir keşif daha imza attı. Astronomy & Astrophysics dergisinde yayınlanan yeni departman yaşamak mümkün olabilir iki yeni gezegenin duyuruldu.

Yeni keşfedilen iki gezegen,’GJ 1002‘ adlı kırmızı cüce yıldızın kadrosu yer alıyor. ‘GJ 1002 b’ ve GJ 1002 c’ olarak Gezegenler, bilim insanlarına göre Dünya’yla benzer bir kütleye sahip ve yıldızdan yaşanabilir bir mesafede yer alıyor.

Gezegenler nasıl keşfedildi?

iki gezegen

  • Keşfedilen iki gezegen ve Güneş Sistemi’ndeki gezegenlerle karşılaştırması.

İki gezegen, Avrupa Güney Gözlemevi’nin Çok Büyük Teleskopu’ndaki ‘ESPRESSOadlı spektrograf ve Calar Alto Rasathanesi’nin ‘KARMENLER‘ spektrografisinden elde edilen verilerle keşfedildi. Veriler, 2017 ile 2021 yılları arasında toplanmış idi. Toplam 139 spektroskopik gözlemin verisi ile iki gezegenin eşleşmesi mümkün oldu.

Gezegenlerin suya ya da yaşama sahip olduğu ayrıcalıklar, ama tüm işaretler olumlu:

Bilim insanları, iki gezegenin de suya ya da yaşama sahibi olup olmadığına henüz paylaşmadı. Fekat şu ana kadar elde edilen verileri yaşama hakkında tüm işaretlere yeşil tik attı paylaşıldı.

Bununla birlikte gezegenler yalnızca 16 ışık yılı uzağımızda Bundan (evren ölçeğinde) gözlemlerin de kolaylıkla yapılabileceği paylaşıldı. Gelecekteki gezegenlerden yakında yeni bilgilerin gelmesini bekleyebiliriz.

Bugüne kadar keşfedilen toplam ötegezegen sayısı 5.000’i aşmış durumda.

:
https://www.iac.es/en/outreach/news/espresso-and-carmenes-discover-two-potentially-habitable-exo-earths-round-star-near-sun

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.