e
sv

DALL-E ve ChatGPT’nin Arkasındaki Şirket OpenAI, Yeni Yapay Zekâsı Point-E’yi Tanıttı: Saniyeler İçinde 3D Nesneler Üretebiliyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

OpenAI, yeni yapay zekası Point-E’yi görünüm. Sistem, saniyeler içindeki metinlerden 3D okumalar yapabiliyor.

Metinden görsel yapıya sahip yapay zekalar giderek yaygınlaşırken son zamanların popüler yapay zeka sistemi DALL-E’nin genellemeleri şirketi OpenAI’dan yeni bir mezra geldi. Elon Musk’ın da kurucuları arasında yer alan ABD merkezli şirket, dün yeni yapay zekâsı Point-E’yi görünüm. Yeni sistem, yapay zeka alanında büyük ses getireceğe benziyor.

Yeni yapay zekâ, genel olarak DALL-E’ye benzese de amaç farklı. Point-E, giderek yaygınlaşan 3D ölçme yapmada kullanıyor ve metinleri doğrudan olarak kullanıyor 3 boyutlu objelere dönüştürebiliyor. Bu tarz sistemlerin mevcut olduğunu belirtelim; Ancak OpenAI’ın yeni yaprak zekası çok daha hızlı ve verimli. Örneğin Google’ın DreamFusion’ı benzer bir görünüm için saatlere ve birden fazla GPU’ya ihtiyaç duyarken Point-E, bunu birkaç dakikada tek bir GPU ile yapabiliyor.

Point-E, metinleri önce görsele daha sonra 3D modellere dönüştürüyor

Point-E, modeller ilk temel metinleri Sentetik 3D görsellere, ardından ise çıktıyı yenidennkli ve 3 boyutlu bir nokta bulutuna dönüştürerek yapıyor. ChatGPT’nin de arkasında olan OpenAI’dan Alex Nichol’un yaptığı açıklamalarda çalıştırma saniyeler içinde gerçekleştirilebildiğini ve pahalı optimizasyon süreçlerinin özelliklerine dikkat çekiyor.

Paylaşılan örneklerden Point-E’nin yarattığı 3 boyutlu bir görüşümüz var. Bunlara bakarak oldukça başarılı olabiliyorlar. Ancak OpenAI, yaptığı açıklamalarda sistem nesnelerinin bazı kısımlarını kaçırabilir ve henüz mükemmel değil da ekliyor. Bu da en sonda tutmadan çıkan modellerin şimdilik bozuk şekillere sahip olduğunu ortaya koyuyor.

OpenAI araştırmacıları, Point-E’nin 3 boyutlu baskı gibi çizilmiş gerçek nesneleri oluşturmak için kullanılabileceğini ifade ediliyor. Sistem biraz daha geliştirildiğinde oyun ve animasyon gibi kullanım da kullanım potansiyeline sahip. Bu da yeni yapay zekanın sinemadan metaverse’e, uzay araştırmalarından oyunlara kadar birçok farklı alanda kullanılan 3 boyutlu boyute büyük katkı sağlayabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABER

Sosyal Medyayı Ele Geçiren Viral Avatarları Oluşturan Yapay Zekânın Karanlık Yüzü: Objeleştirme ve Irkçılık

:
https://www.engadget.com/openai-releases-point-e-dall-e-3d-text-modeling-210007892.html

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.