e
sv

Çöpçatanlık Uygulamalarında Bir Türlü Eşleşemeyenler Toplansın: Algoritmayı Nasıl Sıfırlayabilirsiniz?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Çöpçatanlık uygulamalarında yeni bir ilişki arıyor ama bir türlü kimseyle eşleşemiyor musunuz? Belki de görüntülemeyi beklemeniz gerekir.

Büyüyen yeni bir ilişki arayışındaki pek çok insan yerleşimi ya Instagram DM’lerinde ya da çöpçatanlık arıyor. Instagram DM’lerinde tek şansın karşındakine alev ya da limon emojisi atmakken diğerlerini isterken karşınızdakileri misafirz ve ilgi alanlarınızla etkilemek için var.

Ancak kimi zaman ne kadar uğraşıyorsanız uğraşın aradığınız türde eşleşiyorsunuz. Hatta bazen çalıştırma uygulamaları kullanıp hiç kimseyle eşleşemeyen kullanıcılar bile var. Peki ya tüm bunları atlatıp aradığınız insanlarla tanışmanızın bir yolunu söylesek?

Kullanıcıların bu işlemlerine bir göz atalım

Tinder, Bumble, Hinge ve diğerleri, aslında hemen hemen tüm çöpçatanlık uygulamaları benzer bir üzerine kuruluş. Bu sisteme kaydolurken sizin tercihlerinizi ve ilgi alanlarınızı öğreniyor. Ayrıca kayıt olduktan sonra karşınıza çıkan ilk profiller de sizin tercihlerinizin belirlenmesinde büyük rol oynuyor. Bu tarz platformlarda olması gerekenler genellikle size puan veriyor. Örnek vermek gerekirse öncelikle 0 puanınız olduğunu düşünelim. Bir kullanıcınızın profilinizi incelediğinde 1 puansizi sağa kaydırdığındaysa (eşlemek istediğinizde) 2 puan kazanıyorsun. Başka bir kullanıcı sizi sola kaydırdığındaysa (eşleşmek istemediğinde) 1 puan kaybediyorsunuz.

Algoritma bu tarz bir evin sistemiyle günün sonunda ne kadar popüler olduğunuzua göre sizi daha fazla öneriyor ya da önermiyor. Tabii bu hizmete ek olarak puanı çok yüksek olan bir kullanıcıyı sağa kaydırması da size daha fazla puan kazandırıyor. Yani temel puanlarınız ne kadar yüksekse bulmayı o kadar artıyor. Doğal olarak puanlarınız da artıyor. Puanınız düşük olduğunda da içinden çıkılmaz bir döngüde sıkışıp kalıyorsunuz.

Peki bu puanları nasıl kazanacaksınız?

Tabii durumun böyle olunca sizin tek yapmanız gerekenin diğerlerini karşılaştırarak daha ilgi çekici ve orijinal olmanızı düşünüyor olabilirsiniz. Bunun içinse dikkat çekici fotoğraflar, ilgi çeken bir biyografi ve müzik zevkiniz gibi kendinize yansıtacağınız ayrıntıları profilinize ekliyorsunuz ve aktarmaya başlıyorsunuz. Aradan aylar geçiyor ancak bir türlü eşleşmiyorsunuz. Bunun nedeniyse siz ne kadar dikkat çekici olduğunuzu düşünüyorsanız de aslında karşınızdakini tuttuğunuza göre siz sıradansınız.

Peki bu durumda ne yapmalısınız? 30 yaşındaki Philadelphia’lı yazılımcı Jeremy, bu sonucun çözümünü bulduğunu iddia ediyor. The Verge’ün podcastine konuk olan Jeremy, profilini sıradan ve genel bir hale dönüştürdüğünü, komik bir fotoğrafla birlikte kendi hakkında mümkün olduğunca az bilgi aktarımını ve garip bir şekilde yansıtmalarının gösterimini iddia ediyor.

Jeremy’e göre kullandığı bu yöntemin puanlarını değerlendirirken kendisinin hakkında tanımladığı özelliklerin de sıfırlanmasını sağlıyor. Bir süre bu şekilde ilişki ya da ilişkiz kişilerle eşleştikten sonra Jeremy eski profiline döndüğünü ve bu kez gerçekten ilgi alanlarıyla uyumlu hale getirildiklerini belirtiyor.

İLGİLİ HABER

Tinder’ın Kurucusu, Ruh Halimizi Gösteren Yüzük Geliştiriyor: Mutluysak Sağa Kaydırabilecek Miyiz?

Tabii ki bu tarz şeyleri birleştirmelerin tamamı tarafından sürdürülüyor ve eğer ne yaptıysanız onu devam ettirmenin sizin hakkınızdaki kanatları sıfırlayabilir ve yeni bir başlangıç ​​yapabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.