e
sv

ChatGPT, Microsoft’un Bulut Hizmetine Ekleniyor! Peki Ne İşe Yarayacak?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

OpenAI tarafından sağlanan ChatGPT, Microsoft’un yaprak zeka korumalı bulut hizmeti Azure OpenAI’a eklenecek.

Yayınladıkları dönem infial üreten ve o zamanlar bu yana internet dünyasını ele geçirmeye başlamaya başlıyor DALL-E 2 ve ChatGPT‘nin geliştiricisi OpenAI, 2019 yılında Microsoft’tan 1 milyar ölüme yatırım yapmıştı. Şirket, o günden bu yana geliştirdiği yazılımları Microsoft’a da sunuyordu.

Microsoft, OpenAI’ın kendi bulut hizmeti Azure’a da entegre olmuştu ve yeni bir ürün gamı ​​da oluşturmuştu. Şirket, bugüne kadar kendi bünyesinde ve özel deposunda açtığı bu hizmeti bugün genel olarak açtığını açıkladı. ayrıca bir sürpriz daha duyurulmuştur.

Sürprizden bahsetmek: ChatGPT, Microsoft’un bulut hizmetinin bir parçası oluyor!

chatgpt

Microsoft, herkese açık Azure OpenAI Hizmeti’ne çok yakında ChatGPT’nin de ekleneceğini açıkladı. Ayrıca ChatGPT, şu anda herkesin açık sürümüyle değil, daha gelişmiş sürüm olacak 3.5 sürümüyle hizmete müteallik.

ChatGPT uygulaması için kesin kesin tarih verilmedi. Microsoft, yalnızca ‘yakında’ varlık bulundu.

Peki, herkesin kullanımına açılan Azure OpenAI Hizmeti ne işe yarar?

Microsoft Azure OpenAI Hizmeti, ilk etapta Microsoft’un yeni sağladığınde kullanıldı. Örneğin GitHub’ın yazılımlarının yeni dostuna dönüşen yardımcısı OpenAI’ın geliştirdiği Copilot kodeks modeli ile mümkün olmuştur.

Azure OpenAI, halka açılışıyla birlikte geliştiriciler ve vergileri için de yapay zeka destekli çözümlerin bir araya getirilmesine ve kullanılmasına yol açacak. Büyüklü küçüklü her organizasyon, Azure OpenAI ile müşteri desteği, özelleştirme, veri tüketimine dair gelişmiş analiz, veri çıkarma ve depolama gibi pek çok işlemi yaprak zekât kullanarak kısa sürede ve uğraşsız olarak yapabilecekler.

Bildiğiniz gibi ChatGPT, yetenekleriyle pek çoğumuza hayran bıraksa da temelde daha önce pek çok farklı yerde gördüğümüz sohbet botlarının gelişmiş bir versiyonu. Azure Açık Yapay Zeka, Microsoft sitelerinin servisler ChatGPT ile geliştirmesini mümkün kılacak.

İLGİLİ HABER

Microsoft, Resmen ChatGPT’nin Geliştiricisine Yatırım Yaptığını Açıkladı: “Multi Milyon Dolarlık Anlaşma”

:
https://azure.microsoft.com/en-us/blog/general-availability-of-azure-openai-service-expands-access-to-large-advanced-ai-models-with-added-enterprise-benefits/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.