e
sv

ChatGPT İçin Bir Makalenin Yapay Zekaya mı Yoksa İnsana mı Ait Olduğunu Analiz Eden Araç Geliştirildi!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Metin oluşturmaya odaklı yapay zeka ChatGPT için yeni bir araç yeteneği. ChatGPT’nin yapımcılarından gelen bu araç, bir makalenin yapay zeka tarafından mı yoksa bir insan tarafından mı yazıldığının sergilenmesini sağlıyor. Ancak araç başarı yüzdesi şimdilik düşük.

Makale ve oyun yazdırma gibi kapsamlı de sahip olan yapay zeka ChatGPT ile ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Yapay zekanın düzenleme ekip olan Open AI, bir makalenin yapay zeka tarafından mı yoksa gerçek bir insan tarafından mı yazıldığını tespit etmeye yarayan ücretsiz bir araç görünüm. ChatGPT için hesap oluşturan herkes, bu ücretsiz araca erişim imkanı yakalayacak.

“Sınıflayıcı” olarak isimlendirilen bu yapay zeka aracı, oldukça basit bir kullanım imkanına sahip. Kullanıcı, bir makaleyi taratıp, sonucu öğreniyor. Open AI ekibi, ücretsiz hizmetten etkili sonuç alınması için test edilen makalenin 150-2000, minimum 1.000 karakter aralığında olması beyan ediliyor. Ancak şirkete göre yine de Sınıflandırıcı‘ya güvenmek gerekiyor.

Sınıflandırma aracının başarı oranı yüzde 26 (şimdilik)

Sohbet GPT'si

Open AI tarafından yapılan açıklamalarda, Sınıflandırma aracının başarısının geçici olması yüzde 26 seviyesinde olduğu belirtildi. Yapay zeka tarafından üretilen bir anlayış bir iki değişiklikle özgün hale getirilebileceğini hatırlatan Open AI, çocuklar tarafından yazılan veya İngilizce olmayan makalelerde de yanlış sonuçlar alınabileceğini ifade ediyor. Ekip, Sınıflandırma aracının daha iyi sonuçlar vermesi için çalışmaya devam edecek.

İLGİLİ HABER

ChatGPT, Erkekler Hakkında Şaka Yapıp Kadınlar Hakkında Şaka Yapmıyor(du): Peki, Bu İddia Ne Kadar Doğru?

Sınıflandırıcı’nın yayını, ChatGPT ile ilgili tartışmaların devam ettiği bir dönemde oldukça önemli. Zira bu yapay zeka ile yazılan makalelerin editörleri işinden yapabileceğim tartışmaları var. Ayrıca CNET gibi bazı internet siteleri yapay zeka tarafından yazılmış metinleri dahil ederek hizmet vermeye başladı. Makaleyi kimin yazdığının korunmasını sağlayacak sağlam bir araç, pek çok tartışmanın geride bırakmak gelir.

AI’nin Sınıflandırıcı aracını açın buradan ulaşım.

:
https://www.theverge.com/2023/1/31/23579942/chatgpt-ai-text-detection-openai-classifier

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.