e
sv

Çekirgeler ve Yapay Zekânın Yardımıyla, İnsanlardan Daha İyi Koku Alabilen Robot Geliştirildi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Tel Aviv Üniversitesi’nden insanlar bilim, çekirgelerin antenlerini ve yapay zekayı kullanarak koku alabilen bir robot geliştirdi. Robotun, ileride bomba ve açıklamalar gibi şeyleri tespit etmede kullanılmasını umuluyor.

Her gün yakalamadan çıkan çekirgeler, bazı insanlar için korkular olsalar da oldukça ilginç bir görüntülemeye sahip. Bu minik canlılar, gelişmiş koku duyu bilimleriyle insanlarını araştırmalarına yardımcı olacak. Öyle ki, geçmişteki yaz bilgilerini, göçmen çekirgelerin koklayarak organını tespit edebildiğini keşfedilmişti.

Şimdi ise bu türlerin korunması koklama konusunda çığır açabilecek yepyeni bir teknoloji yetisi. Biosensor and Bioelectronics aracılığıyla toplumun yayınladığı bir çalışma bilim göre insanlar, Çekirgelerin kullanılabildiği koku alabilen bir robot geliştirdi.

Robot, çekirgelerin antenleri ve yapay zekâ kullanarak inşa edildi

Tel Aviv Üniversitesi’nde bulunan bir grup araştırmacı, günümüzdeki bazı elektroniklerden 10.000 kat daha fazla hassasiyetle bir takım kokuları tanımlayabilen bir robot geliştirdikleri Bu robot da biyo-hibrit bir platform olarak adlandırıldı.

Geliştirilen robot, yakın çekimlerinden alınan ve elektronik bir sisteme bağlı olan antenlere sahip. Bu sistem, bir koku tespit anteni tarafından üretilen sinyal elektriklerini ölçebiliyor. Robotun, kokuları sinyal çıkışlarıyla gelenleri okumayı öğrenen bir tokmak ile eşleştirilerek de ekleyelim. Bu şekilde ekip, badem ezmesi, limonun da dahil olduğu sekiz ‘saf’ kokusunu ayırt edebilen bir örgüt oluşturulduğunu söylüyor.

Doğanın ve yapay zekanın kullanabileceği neler yapılabileceğini gösteren yeni robot, bilim dünyası büyük katkılarda bulunabilir. yazıcılar, sistemlerini bir gün bomba tanımlamaları ve gibi şeyleri tespit edebilme için kullanılabileceğini ifade ediyor.

İLGİLİ HABER

Çekirgelerin ‘Koklayarak’ Kanseri Teşhis Edebileceği Keşfedildi: Peki Ne İşimize Yarayacak?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.