e
sv

Call of Duty Kavgasında Yeni Gelişme: Nintendo ve Microsoft Anlaşması Bir Kandırmaca mı?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Geçtiğimiz hafta Microsoft’un yaptığı açıklamanın Birleşik Krallık Piyasası ve Rekabet Kurumu’nun yaptığı çalışma Nintendo Switch’in Call of Duty ve benzeri oyunlarını açamayacağını belirtti.

Sony ve Microsoft arasındaki Call of Duty kavgası, son aylarda sık sık ortaya çıkmış ve hem Call of Duty oyuncularını hem de Xbox ve PlayStation kullanıcılarını yormuştu. Öte yandan geçen hafta Xbox’ın Başkanı Phil Spencer, Avrupa Birliği’ni görmekle görüşmeden önce bir açıklama yaparak Nintendo ile 10 yıllık bir anlaşma imzaladığını ve Call of Duty başta olmak üzere tüm Xbox ve Activision oyunlarının Nintendo konsollarına geleceğinin güvencesini yaşaması.

Birleşik Krallık Piyasası ve Rekabet Kurumu (CMA), bugün yaptığı bir şeyle Nintendo Switch’in Call of Duty için fazla güçsüz olduğunu ortaya çıkardı. Yani kısacası oyun konsolda kasması bir yana hiç açılmayabilir bile.

Microsoft, Nintendo kullanıcılarını kandırdı mı?

CMA, Microsoft’un yaptığı açıklamanın ardından kollarını sıvayarak Nintendo Switch’in performansını diğer konsollarla karşılaştırdı ve güncel Call of Duty oyunları, pek çok Xbox oyunu ve mükemmel grafiklere sahip oyunlarında Nintendo Switch konsolunda geliştirilmesinin mümkün olabileceği düşünüldü.

Araştırma, konsolların işlemcisi ve GPU performansları baz işletmelerinde yapılmış olsa da kurumlare göre çok küçük hata payları da mevcut. Ancak kesin olan bir şey var ki Call of Duty ve benzeri oyunlar Nintendo Switch’te Xbox Series S/X ve PS5’teki kadar sürmek kesinlikle mümkün değil.

Tabii ki bu da doğal olarak “Microsoft Nintendo kullanıcılarını kandırdı mı?” akla getiriyor. Uzmanlara göreyse bunun cevabı hem evet hem de hayır. Çünkü Microsoft’un yapacağı, özellikle Call of Duty’nin geleceği konusunda bir açıklama yapmıyor.

Hatırlarsanız yaptığınızı özellikle “Call of Duty gibi Activision oyunlarını” ibaresi yer alıyordu. Yani şirket aslında sadece Activision oyunlarının büyümesini belirtiyordu ve şu anki Call of Duty adını geçirerek heyecan yaratmıştı.

“Xbox oyunlarını Nintendo oyuncularına sunmak için 10 yıllık bağlayıcı bir sözleşme imzaladık. Bu, Xbox oyunlarını ve Call of Duty gibi Activision oyunlarını daha fazla platformda daha fazla oyuncuya ulaştırma taahhüdümüzün sadece bir parçası.”

İLGİLİ HABER

Tüm Xbox Oyunları Nintendo’ya Geliyor (Microsoft, Sony’yi İkna Etmek İçin Her Yolu Deniyor)

Tabii ki Microsoft, Birleşik Krallık Piyasası ve Rekabet Kurumu yetkililerini yasal olarak çıkartarak Call of Duty’nin grafiklerinin elden geçirilmiş bir sürümü Nintendo kullanıcılarına sunabilir. Ancak pek çok Nintendo kullanıcısı şu anda kendini az da olsa kandırılmış hissediyorsun.

:
https://www.techradar.com/news/sorry-microsoft-uk-governments-seen-no-evidence-the-nintendo-switch-can-run-call-of-duty

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.