e
sv

Birleşik Krallık Hükümeti, Vatandaşları Netflix Şifrelerini Paylaşmaması Konusunda Uyardı: “Suç İşliyor Olabilirsiniz”

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi, Netflix kullanıcılarını şifrelerini paylaşma konusunda uyardı. Yayınlanan rehbera göre şifre paylaşımı yapan kullanıcıları hapse bile sahip olabilir.

Dünyanın en büyük dizi ve film platformlarından biri olan Netflix için 2022 yılı oldukça sancılı geçmişti. Her ay gittikçe daha da fazla kullanıcı kaybedenler platform, bazı çalışanlarını işten çıkararak zararını en aza indirmeye çalışmıştı. Platform ayrıca 2023 yılı içerisinde hesap paylaşım özelliğini kaldıracağını ve birden fazla topluluk aynı hesabı kullanması durumunda ekstra ücret ödemeyeceği sistemi test etmeye başlamıştı.

Bugün ise Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi’nin yayınlandığı “korsanlık kılavuzunda” yer alan bilgiye göre Netflix şifresini paylaşmayı artık bir suç olarak görebilir.

Şifre paylaştığınız için hapis yatabilirsiniz

Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi tarafından yayınlanan kılavuzda, 2023 yılından itibaren Netflix şifresini para ödemeyen kullanıcılarla paylaşmanın “Ücretli içerikleri ücretsiz ve korsan izlemeMahkemede ”olarak değerlendirileceği ve korsanlık suçunun hem ceza davası hem de kamu davası olarak görülebileceği belirtiyor. Birleşik Krallık yasalarına göre ceza davalarında suçun boyutuna göre para cezasına mahkûm edilebiliyor ancak bu suç eğer kamu davasına dönüşse tutuklu para cezası iptali direkt olarak hapis cezasına çarptırılıyor. Yani yüklemek Netflix şifrenizi kullanmak için hapis yatma riskiniz var.

Tabii ki bu kılavuzda herhangi bir kesinlik ibaresi yok. Yani bu davaların açılması için Netflix’in bu kullanıcıları tespit ederek özellikle Birleşik Krallık hükümetine şikayette bulunması ve dava açması gerekiyor. Geçen aylarda ise profil aktarımı cihaz yönetimi özellikleri ile kullanıcılar şifre paylaşımını sıkı bir şekilde engellemek isteyenleri Netflix ise BBC’ye vereceği kararı kullanıcılarını dava edeceğini belirtti.

İLGİLİ HABER

Bomba İddia: “Microsoft, 2023’te Netflix’i Satın Alacak”

2023 yılının ilk kitabı şifre paylaşımını kalıcı olarak yasaklaması beklenen Netflix, yakın zamanda hizmet kullanımı tüm yaygın benzer kullanımların hayata geçirilmesini kurmayı.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.