e
sv

Bilim Dergileri Teker Teker ChatGPT Kullanımını Yasaklamaya Başladı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bilim dergileri, yazılarında kendi kendine öğrenilen yapay zeka ChatGPT’yi ‘eş/yardımcı yazar’ olarak gösteren bilim insanlarının makalelerini yayınlamayacaklarını belirttiler.

Bilim dergilerinde yazılarını yayınlayan binlerce insan bilim dergilerinden yasaklanmaya başladı. Ayrıca yayınladıkları belirli makaleler de bilim dergilerinden kaldırılmaya başlandı. Sebebi ise son dönemlerin çalışmalarını en çok meşgul eden yapay zekâsı ChatGPT.

Son zamanlarda araştırmacılar ve/veya bilim insanları bilim, dergilerinde kendi kendine öğrenen yapay zekâ ChatGPT yazdıkları makaleleri yayınlamaya başlamışlardı. Bilim dergileri, bu duruma artık bir son vereceklerini açıkladı.

Yapay zekâyı ‘ortak yazar’ bilim olarak gösteren insanların makaleleri, bilim dergilerinde yasaklandı

Bunun en büyük sebeplerinden biri, bir yapay zekâ botunun bir insan gibi eylemlerinden sorumlu tutulamıyor oluşumu bilim açıklamaları dergileri olduğunu. ABD’nin en popüler dergisi bilim olan Science’ın Baş yapımcı Holden Thorp, yapacağı şeyi şöyle söylüyor:

“Önde gelen bilimsel dergiler, yazarlardan çalışma yaptıkları katkılardan sorumluları beyan eden bir form zararlarını ister. ChatGPT bunu yapamadığı için yazar olarak asla kabul edilemez.”

İLGİLİ HABER

ChatGPT, İşletmenin Ardından Hukuk Bölümünün Mezuniyet Sorularından da ‘Geçer Not’ Almayı Başardı!

Thorp’un dediğine göre ChatGPT, pek güvenilir bir kaynak da değil zira ürettiği araştırma yazılarının birçoğunda hatalar bulunuyor. Sonuç olarak artık önde gelen gelen bilim dergileri, ChatGPT’nin yazısında bulunduğu makaleleri yayınlanamazlar.

:
https://www.theguardian.com/science/2023/jan/26/science-journals-ban-listing-of-chatgpt-as-co-author-on-papers

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.