e
sv

Bilgisayar Profesöründen “Son Yılların En Büyük Teknolojisi” Olarak Görülen ChatGPT Hakkında Şaşırtan Yorum: Saçmalık Makinesi!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bir bilgisayar profesörü, son ölçümlerden gündemden düşmeyen yapay zeka ChatGPT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bilim insanı, bu yapayın abartıldığını, hiç kimsenin işinden olmadığını ifade etti.

Yapay zeka, son dönemler en çok konuşmamız meseleler arasında yer alıyor. Bir arada her şeyi, bir video oyununu bile yapabileceğini ChatGPTdiğer yandan bir metin fotoğraf haline getiren Midjourney gibi yapay zekalar… Kimileri bu tür yapay zeka teknolojilerinin kitaplık niteliğini bilirken kimileri ise insanların işinden olacak diye tepki gösteriyor.

Geldiğimiz son nokta ise bir profesör, ChatGPT’nin saçmalıktan ibaret olduğunu ileri sürdü. Arvind Narayanan isimli bilgisayar profesörüne göre ChatGPT’ye güvenmek pek de akıl işi değil. Çünkü bu yapay zeka bir şeyler yazarken insanları ikna etmeye çalışıyor. Ancak verdikleri cevapların doğru olup olmadığını bilmesinin hiçbir yolu yok.

ChatGPT hiçbir şeyden etkilenmiyor, kimse için ölüm çanını çalmıyor!

ChatGPT

Arvind Narayanan’a göre ChatGPT’nin insanları işini yapması ya da bir sektör için ölüm çanları çalması mümkün değil. Bunu bir örnekle örnekleme profesörü, CNET olayı üzerinden konuştu. Belki bilenler vardır, dünyanın en popüler teknoloji haber kaynakları arasında yer alan CNET’in yapay zekaya makale yazdırdığı ortaya çıktı. Ancak yazdırılan makaleler iyi değildi ve hatalarla sonuçlanacak. Hal böyle olunca da CNET editörleri, yapay zekanın hazırladığı makalelerin üzerinde onlarca kez düzeltme yapmak zorunda kaldılar.

İşte Prof. Arvind Narayanan, “Bunu, yapay zekanın iyi bir gerçeklik kavramına sahip olmadığı gerçeğiyle birleştirdiğinizde, bu bir felaket reçeteleridir.“ifadeleriyle anlattı. Peki profesöre göre bu tür yapay zeka teknolojilerine nasıl yaklaşılmalı?

yapay zeka

İnternet veya arama motorları veya akıllı telefonlar gibi daha kritik şeylerde bile bunların bir tür kitaplıktan avantajları en üst düzeyde çıkarmadığımız ve riskleri en aza indirgemeye çalışmamız bir uyarlama olduğu ortaya çıktı. Geniş dil modellerinin bu kullanımları bile geçerliydi. Pek çok olası potansiyel olarak büyük değişiklikler, faydalar ve riskler olabilir. Ancak bunun ‘kıyamet kopacak‘ Türün bir sorun olduğu bir senaryo göremiyorum.

Peki Arvind Narayanan kim? Nasıl oluyor da bu kadar iddialı konuşuyor?

Arvind Narayanan

Bilgisayar profesörü, şimdilerde Princeton Üniversitesi bünyesinde eğitimler vermektedir. Bu üniversitenin zamanında Jeff Bezos, Richard Feynman ve Michelle Obama gibi isimlere de ev sahipliği yapmakta fayda var. Yapay zeka, kripto para ve blok zincir, sosyal medya, gizlilik ve veri anonimleştirmesi gibi farklı farklı kategorilerde büyük işler yapan profesör, Hindistan ve ABD’de en bilindik eğitim aldı. Bugün bilgisayar teknolojileri üzerine eğitim alan öğrencilerin ciddi bir bölümü, Arvind Narayanan tarafından kaleme alınmış kitap ve makalelerden faydalanıyor.

Peki siz bu konu hakknda ne kaldnz? Sizce profesör haklı mı yoksa yapay zeka, her ne olursa olsun insanlığı yenecek mi?

:
https://www.businessinsider.com/princeton-prof-chatgpt-bullshit-generator-impact-workers-not-ai-revolution-2023-1

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.