e
sv

Astronomlar, Çoğunluğu Sudan Oluşan 2 Yeni Gezegen Keşfetmiş Olabilir

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Montreal Üniversitesi’ndeki astronomlar,yoğunluğu diğer gezegenlerden farklı 2 gezegen keşfetti. Verilere göre bu gezegenlerin yarısından fazlası sudan oluşabilir.

İnsanlığın genişliğidir gözü diktiği uzay, her geçen insanlık tarafından her geçen gün biraz daha keşfediliyor. Hatırlarsanız Hubble Uzay Teleskobu, geçen hafta Bugüne kadar keşfedilen en parlak yıldız patlamasının tamamlama paylaşmıştı. Geçen gün ise Güneş Sistemi’ni kazanması gizemli bir gözlemciteleskopun radarına takılmıştı.

Tüm bu yapılara ek olarak insanlık bir yandan yaşanabilir gezegenler üzerinde devam ederken bir yandan da diğer gezegenleri yaşanabilir olabilmek için yürütme yürütüyor. Ancak bugün ortaya çıkan bilgilere göre astronomlar, bugüne kadarki en yaşanabilir gezegenleri keşfetmiş olabilir.

Gezegenlerin büyük toplulukları sudan alanları

Montreal Üniversitesi’ndeki araştırmacılar ve astronomlar, Güneş Sistemi’nden tam 218 yaşında Lyra takımyıldızında bugüne dek hiç görmedikleri türde gezegenler keşfettiler. Kepler-138c ve Kepler-138d adı verilen bu gezegenlerin en dikkat çekici özelliği ise, yapılandırılmış simülasyonlar ve elde edilen verilere göre bilinenden çok farklı bir yapıya sahip olması. Bu gezegenler Lyra takımyıldızı ve diğer takımyıldızlardaki gezegenlerin aksine farklı bir yoğunluğa sahip. Gezegenleri analiz eden uzman Kepler-138c ve 138d’nin yarısından fazlasının “kayadan daha ağır ve savaş ya da helyumdan daha hafif materyallerle dolu olduğunu”dedi. Ayrıca bu gezegenlerin Dünya’nın 3 katı hacminde ve neredeyse 2 katı kadar kütle olduğu belirtiyor.

Daha öncekileri bu organlardakiki gezegenlerin tamamın “kaya gezegenleri” olarak tabir edilen ve hem barındıran hem de içinde sıvı taşıyanyan gezegenler olduğunu gökbilimciler, uzun yıllar var olduğu iddia edilen ancak hiç kanıtlanamayan Su gezegenlerinin” ilk defa gözlemlendiğini belirtti. Araştırmacılar ayrıca takımyıldızındaki en soğuk gezegenler olduğunu düşünüyor bu iki gezegende su yerine donmuş buz kütlelerinin de olabileceğini iddia ediyor.

İLGİLİ HABER

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki Rus Aracından Sıvı Sızdı: Astronotların Planları İptal Oldu! [Video]

Gezegenler hakkında daha fazla veri toplamak isteyenler, bu gezegenlerin Bulunduğu yere kadar keşfedilen en “yaşanabilir” gezegenler olabileceğini iddia ediyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.