e
sv

Apple’ın Öve Öve Bitiremediği iPhone 15 Serisinin Hayal Kırıklığı Yaratan Özellikleri

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Her ne kadar iPhone 15 serisi dikkat çekici olsa ve sektörde standart olmasını istediğimiz özelliklerle gelse de, hoşlanmadığı noktalar da bir o kadar dikkat çekici.

Bir süredir ortalığı kasıp kavuruyor. iPhone 15 ailesi uzun zamandır beklenen birçok özelliği diziye kazandırdı. bu cihazlar arasında ve aralarında. diğer iPhone’larla Farkı anlayabilmeniz için farklı içerikler sunduk. Diğer taraftan “Bu cihazlara geçiş yapılmasına gerek var mı, yok mu?Sorunun cevabını da verdik.

Kısa sürede ortaya çıkan sorunlar, iPhone 15 Birçok kişinin ailesine sırtını dönmesine neden oldu. Bu sorunların arasında telefonların tanıtılmasıyla ortaya çıkan hayal kırıklıkları da var. zamanında ve deneyimle ortaya çıkanlar. Bu yüzden onları tek bir yerde topluyoruz.

Dayanıklılıkla başlayalım. Yapılan bir teste göre Pro modellerine dayanıklılık katması beklenen titanyum, beklenen performansı sağlamıyor.

JerryRigEverything kanalı tarafından gerçekleştirilen dayanıklılık testinde telefon (özellikle Profesyonel modeller) bükülme testini geçemez. Çünkü telefonun arkası İlk denemede çatlıyor. Webtekno dayanıklılık testinde neler olacağını düşünün.

Pro modellerde çözülmesi gereken küçük performans sorunları da vardır.

iPhone 15 Pro

Çünkü Resident Evil Village ve Assassin’s Creed: Mirage gibi oyunları oyun oynanırken oynayabilen telefonu deneyimleyenler normalden fazla ısınma bundan şikayetçi. Güncellemelerle bu sorunun çözüleceğini umuyoruz.

“Fotoğrafta olduğu gibi işim için de hızlı dosya aktarımı kritik” diyorsanız kötü bir haberimiz var.

iPhone 15 Tip-C

iPhone 15 ailesinin temel modelleri Type-C’ye sahip olsa da USB 2.0 teknolojisi kullanılıyor. USB 3.0 hızını istiyorsanız Pro modellere yönelmeniz gerekiyor. Android amiral gemilerinde bu standart olsa da Apple’ın böyle bir ayrım yapması ne kadar gerekli bilemiyoruz.

O zaman gidip Pro/Pro Max alacağım‘ diyorsan yine kötü bir haberimiz var.

iPhone 15 Pro

Apple USB 3.0 hızını destekliyor iPhone 15 Pro Max’i Satın alsanız dahi kutu içerisinde USB 2.0 destekleyen bir kablo ile birlikte geliyor. Yüksek dosya aktarımı için bu telefonu satın aldıktan sonra kablo satın almanız gerekmektedir. Adaptör kısmına girmiyoruz bile.

Type-C yeniliğini de işin içine katalım(!).

ALAKALI HABERLER

iPhone’larda Type-C Zorunlu Oldu! Avrupa Birliği Tüm Cihazlarda Tek Tip Oturum Açmayı Onayladı

Apple bunu bir yenilik ve standart olarak gördüğü için cihazlarına eklemedi. Bunun nedeni, defalarca dile getirdiğimiz gibi, Avrupa Birliği’nin tek tip yaptırımıdır. Bu durum sevindirici olsa da bunu maalesef firmaya bağlayamayız.

Şimdi temel modellere geçelim. 60 Hz ekran ile iPhone 15 arasındaki ilişki şu görseldeki gibi olmalıydı:

Arda Turan ve Bill Gates

Artık orta sınıf telefonlarda bile en az 90 Hz ekran yenileme hızı görürken, böylesine güncel bir cihaz 60Hz Değerini görmek insanı üzüyor. Bir Apple geleneği olarak Pro modellerindeki özellikleri bir sonraki seride temel modellerde görüyoruz. iPhone 14 tarafındaki Pro modellerinde 120Hz Değerini gördükten sonra mevcut modellerde bunu aradık.

Elbette 60 Hz konusuna geçmeden önce belirtmemiz gereken şeyler var. iPhone 15 ailesinin temel modelleri üvey evlat muamelesi görüyordu.

iPhone 15 serisi

telefoto kamera Hoşuna gitti mi? Temel modelde mevcut değildir, bunun yerine dijital yakınlaştırmadan bir adım daha ileri düzeydedir. Titanyum gövdeyle ilgileniyor musunuz? Temel modelde de mevcut değildir. Hızlı dosya aktarımları konusunda heyecanlı mısınız? Temel modelde mevcut değildir.

Tek tuşla araçların kilidini açan, ev aletlerini kontrol eden ve aksiyon butonuyla neler yapabileceğinizi hayal eden insanları görüyor musunuz?

iPhone 15

Fazla heyecanlanmayın. Çünkü temel modellerde hâlâ sesini kapatmak Bir düğme var. “Tüm bu yeniliklerden mahrum kalan iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde tam olarak yenilikler neler?Merak ediyorsanız iPhone 15 ailesini kendi içerisinde karşılaştırdığımız ve baz model iPhone 14 ile karşılaştırdığımız içeriğe göz atabilirsiniz.

Son bir noktaya değinelim. iPhone 15 Pro’da yaşanan renk değişimi sorunu beklendiği gibi değil.

iPhone 15 Pro titanyum gövde

Ortaya çıkan iddialar ise Pro modellerindeki titanyum gövdenin kullanım sırasında zarar görebileceği yönünde. yara izleri oluşuyorBu bağlamda davanın yıprandığını söylüyordu. Ancak böyle bir durum yok. Titanyumun yapısından dolayı bu izler iPhone 15 Pro’nun titanyum kasasından kaynaklanıyor. Titanyum vücudumuzun ısısı, yağı ve elimizdeki su nedeniyle oksidasyona uğrar. Hafif nemli bir bezle silindiğinde renk eski haline döner. Bu nedenle olumsuz yönlerine bunu eklemedik.

ALAKALI HABERLER

Apple, iPhone 15 Profesyonellerinin Neden “Renk Değiştirdiğini” Açıklıyor

ALAKALI HABERLER

iPhone 14 sahibi birinin 6 bin TL daha pahalı olan iPhone 15’e geçmesine gerek var mı?

ALAKALI HABERLER

iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro ve 15 Pro Max arasındaki farklar nelerdir?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.