e
sv

Apple Vision Pro ile En Büyük Rakibi Meta Quest 3 Arasındaki Farklar (Aradaki $3.000 Neyin Nesi?)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

“İkisi de sanal gerçeklik gözlüğü değil mi? Neden aralarında 3 bin dolar fark var?” Düşünenler için hazırladığımız içerikte iki konunun detaylarına daldık.

Apple Vision Pro için iPhone’ve Bundan sonraki en büyük devrimdir dersek yanlış olmaz. Fiyatını bir kenara bırakırsak çoğunuz oldukça etkileyici olan bu cihaz için “” demek istersiniz.Daha önce de sanal/artırılmış gerçeklik gözlükleri/kulaklıkları vardı, Elma yaptığında? Etkinlik şuydu:diye düşünüyor olabilirsiniz.

Ancak bu başlığın onu bildiğimizden ayıran benzersiz özellikleri var. Bunları size sadece sıralamak yerine, piyasadaki en büyük rakibi olma potansiyeline sahip farklı bir başlık ile karşılaştırarak sizi hem teknik hem de pratik olarak bilgilendirmeyi uygun bulduk. Karşılaştırmamızın bir tarafında Apple Vision Pro karşısında iken Meta Görev 3 gecerli.

Olumsuz: Bazı görselleri görüntülemek için içeriği bir tarayıcıda açmanız gerekebilir. Bu durumu en kısa sürede mobil uygulamada çözeceğiz.

Tasarımdaki farklılıklarla başlayalım:

Apple Vision ProÖn kısmında cam, gövdesinde ise alüminyum malzeme bulunmaktadır. Apple, cihazın tam ağırlığını vermese de çoğunluğu sert plastikten üretilen alıştığımız kulaklıklardan biraz daha ağır olacağı tartışılmaz. Ancak ağırlık dağılımı kulaklığın konforunu etkileyecektir.

Meta Görev 3 Bunun için kesin bir ağırlık verilmiyor ancak duyuru videosunda önceki Quest modeline göre çok daha hafif olduğu belirtiliyor. Bu noktada Quest 2’nin ağırlığının yaklaşık 500 gram olduğunu söyleyelim. Yani ağırlık açısından Meta Quest 3 uzun saatler boyunca kullanılabiliyor. daha rahat Faydalı olacak gibi görünüyor. Burada kesin bir şey söylemek doğru olmaz çünkü ağırlık dağılımı da bu konuyu çok etkiliyor.

Bir başka farklılık ise başlıkların önünde doğrudan görülüyor.

Bu kısım kişisel elbette ama Vision Pro’nun, modeller konusunda distopik bir duruşa sahiptir. Quest 3 biraz daha robotik görünüyor. Şimdi manşetlere baktığınızda ne gördüğünüze bir göz atalım.

Apple Vision Pro’ya Baktığınızda şeffaf olduğunu, karşınızdaki kişinin gözlerini görebildiğinizi düşünebilirsiniz ama öyle değil. Kullanıcının gözünün önünde bir ekran olduğu için bu fiziksel olarak mümkün değildir. Yerine dışa bakan bir ekran Ayrıca hassas sensörlerin oluşturduğu göz modelini dışarıya yansıtır.

Peki perdenin arkasında ne var?

Pek dikkat çekmeyen kısmına gelince; Vision Pro 12 kamera ve 5 sensör gecerli. Çoklu kızılötesi sensörler, LED reflektörler ve LIDAR sensörlerinin yanı sıra farklı destekler Vision Pro’yu işlevsel hale getirir. Ayrıca başlıkta 6 mikrofon Bulunduğu.

Görev 3’ün Önünde büyük hapları andıran alanlara eşit şekilde dağılmış 4 kamera dikkat çekiyor. bunlardan ikisi Tüm renkler kamera, diğer ikisi ise standart olarak görünüyor. Orta alanda artırılmış gerçeklik deneyimine katkı sağlayan nesneler yer alıyor. derinlik sensörü Bulunduğu.

Kulaklıkların tasarımına baktıktan sonra yanlarındaki aksesuarlardan bahsedelim.

Vision Pro’nun Yanında gelen tek şey cihazdır. pil Öyle olacak gibi görünüyor. Harici bir pil seçmek muhtemelen zaten ağır olan cihazı bir ölçüde hafifletmek olacaktır. İlerleyen bölümlerde bu bataryadan bahsedeceğiz. Bunun dışında Apple, PlayStation 5 kontrol cihazı kullanılarak kulaklık üzerinden de oynanabileceğini gösterdi.

Görev 3 iki yeni kontrol için geliyor. Her ne kadar gerçek kullanımda işlevselliğini görecek olsak da, bu denetleyiciler TruTouch dokunsal özellikleri Bunun teknolojiyle birlikte geldiğini belirtelim. Ayrıca cihazın elleri takip edebildiği de söylendi. Bu, yalnızca yatak başlığına sahip olsanız bile belirli alanlarda işlevsel olabileceği anlamına gelir.

Tasarım konusunu aradan çıkardıktan sonra şimdi elimizdeki teknik özelliklerden bahsedelim.

Vision Pro vs Quest 3

Çift mikro OLED Bir ekrana sahip olan Vision Pro, Apple’ın iddiasına göre her göze 4K çözünürlüklü bir televizyona göre daha fazla piksel iletiyor. Ancak cihazın piksel çözünürlüğü henüz kesin değil (her göz için 3800×3000 olduğu söyleniyor). Ancak iki ekranda toplamda 23 milyon piksel olacağı iddia ediliyor. İşlemci tarafında M2 Vision Pro’yu kullanan R1 işlemci Bu içerir.

Quest 3’e bakacak olursak işlemci tarafındaki söylentilere göre Aslanağzı XR 2 Nesil 2 kullanılıyor. Hafızası 128GB ancak 512GB modelinin de çıkacağı söyleniyor. her göz için 2064×2208 piksel LCD panel ile çözünürlük sunan cihazda Pancake adı verilen daha gelişmiş lensler kullanılıyor. Bu lensler aynı zamanda cihazı daha da inceltiyor.

Batarya konusunda ise Vision Pro dahil her iki cihazın da iki saatlik kullanım ömrüne sahip olduğu söyleniyor.

Meta

Elbette, fişe takılıyken kullanıldığında bu zaman sınırı kaybolur.

Yeni bilgiler geldikçe okuduğunuz bölümleri güncelleyeceğiz. Şimdi bunları tartalım. Öncelikle Vision Pro, Quest 3’ün vermediği neyi vaat ediyor?

-Elimizdeki bilgilere göre- 2 boyutlu içerikler için 4K çözünürlük ve 90Hz yenileme hızı, 24fps içerik için özel 96Hz ekran yenileme hızı, SDR ve HDR desteği, yüz ve göz izleme, sanal/artırılmış gerçeklik gözlükleri En gelişmiş el ve göz takip sensörleri ve Apple ekosistemiyle kesintisiz iletişim, bu cihazı Meta Quest 3’ten ayırıyor.

Ancak en ayırt edici kısım Vision Pro’dur. kendi başına bir bilgisayara sahip olmak söyleyebiliriz. Yani farklı bir cihaza bağlanıp içerik çekmiyor. Bu cihazı alıp Macbook ekranınızı önünüze yansıtabilir, o ekranı çoğaltabilir ve iPhone’unuzda kullandığınız notlar uygulaması ve iMessage gibi diğer uygulamalar dahil olmak üzere Apple ekosistemindeki diğer uygulamalarınızı sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Apple Haritalar.

Meta Quest 3’ü satın aldığınızda, Vision Pro’nun sahip olmadığı avantajlara sahip olacaksınız – en azından görünüşte.

Bunlardan belki de en önemlisi 120 Hz Ekran yenileme hızı olacaktır. Bunun dışında yıllardır yatırım yapılan içerik kütüphanesi her seferinde ilginizi çekecek bir şeyler sunacaktır. Meta bu tarafta içerik oluşturuculara ve geliştiricilere Oldukça yüksek miktarlarda yatırım yapıyor.

Meta Quest 3’ün ilk kurulumu sırasında, muhtemelen tıpkı Quest 2 gibi onu da telefonunuza yüklemeniz gerekecektir. mobil uygulama İndirmeniz ve hesabınız yoksa bir Facebook hesabı oluşturmanız istenecektir. Bunu kötü bir şey olarak düşünmeyin çünkü şüphesiz benzer bir durum Vision Pro’da da kendisini gösterecektir.

Quest 3 orta segment bir eğlence cihazı olarak görülürken Vision Pro ise profesyonel sektöre hitap ediyor.

Evet, Vision Pro’nun Tanıtımında “herkese” faydalı olacağı söylendi ama bildiğiniz gibi bunu iPod, iPhone ve Macbook cihazlarının tanıtımında da duyduk. Bu açıklamanın gelecekte karşımıza çıkacak modeller için olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü Apple’ın daha ucuz bir oyun üzerinde çalıştığına dair söylentiler var. güçlü söylentiler dışarıdaydı.

Şu anda 128GB Quest 3’ün fiyatı 500$ olarak açıklandı. 512GB’lık model muhtemelen 600$ fiyat etiketiyle gelecek. Bu arada neden karşılaştıralım ki? 1000$ Quest Pro’yu Bunu dahil edip etmediğimizi merak edebilirsiniz. Bunun nedeni ise yeni Quest 3’ün donanım açısından önde olması.

Öte yandan Apple, yeni unvanıyla 3.500$ talepler. Bu noktada farklılıkları ve artılarını/eksilerini sıraladıktan sonra karar vermek size kalıyor. Her ne kadar Apple profesyonel bir cihaz sunsa da böyle bir cihazı satın almak istediğinizde ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü bu bağlamda bu ikisine ihtiyaç duymadan Görev 2 safra işini yapabilirsin.

Yazıyı hazırlayan teknoloji editörünüz olarak, cihazların hitap ettiği kitle göz önüne alındığında Meta’nın 500 dolar etiketi ile Apple’ın 3.500 dolar etiketinin tutarlı olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle kendi ihtiyaçlarınıza uygun bir başlık seçmeniz gerektiğini söylüyorum. Sorularınız, eklemeleriniz, önerileriniz ya da yanlış bulduğunuz alanlar varsa yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Son olarak, mevcut bilgi eksikliğinden dolayı birçok kısım havada kalabilir. Bu nedenle her iki başlık da tam anlamıyla ortaya çıktığında bu içeriği çok daha detaylı ve güncel bir biçimde yeniden göreceksiniz.

WWDC 2023’teki en önemli gelişmelerden derlenen içeriğimiz:

Apple’ın ilk iPhone lansmanından bu yana belki de en büyük yeniliği: Vision Pro tanıtıldı:

ALAKALI HABERLER

Apple, iPhone’dan Sonra En Büyük Atılımını Yaptı: İşte Sanal Gerçeklik Gözlüğü Apple Vision Pro!

Tüm Apple ürünlerinde sadece 2 hafta sonra bir kez daha artış yaşandı:

ALAKALI HABERLER

iPhone 15’in Türkiye Fiyatı Açıklandı: iPhone 14 Serisinde İndirim! (ÜSTÜMÜZE TAŞ YAĞACAK)

iOS 17 resmi olarak tanıtıldı:

ALAKALI HABERLER

iOS 17 Çıktı! Hangi iPhone’lara Gelecek? Ne var ne yok?

ALAKALI HABERLER

iOS 17 Alacak iPhone Modelleri Açıklandı: Elveda iPhone X ve iPhone 8!

iOS 17 ile birlikte yeni iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümleri de geldi:

ALAKALI HABERLER

iPadOS 17, watchOS 10, macOS 14 ve tvOS 17 Tanıtıldı: İşte Tüm Yenilikler

Yeni 15 inç MacBook Air ve yeni Mac Pro da ortaya çıktı. Yeni Mac Pro, Apple’ın bugüne kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra ile birlikte geliyor:

ALAKALI HABERLER

Apple Yeni 15 inç MacBook Air Modelini Tanıttı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

ALAKALI HABERLER

Apple Tarihin En Güçlü İşlemcisi M2 Ultra’yı Tanıttı: İşte Özellikleri ve İçerdiği Bilgisayarlar

ALAKALI HABERLER

Apple’ın En Pahalı Yeni Bilgisayarı Mac Pro Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

Apple, Mac’lerin belki de en büyük eksikliği olan oyunları Mac’e getirme projesini duyurdu:

ALAKALI HABERLER

Apple, Tüm PC Oyunlarını MacOS’a Getirmeye Yönelik Büyük Planını Açıkladı: Mac’lere Gelecek İlk Oyun da Açıklandı

Bu arada şimdiye kadar satılan en pahalı Apple ürünü olan 2019 Mac Pro da Türkiye’de satıştan kaldırıldı:

ALAKALI HABERLER

En Pahalı Apple Ürünü Artık Türkiye’de Yok! Mac Pro’nun Türkiye Satışları Durdu

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.