e
sv

Apple, Mesajlaşmaya Çağ Atlatacak Bir Özellik Üzerinde Çalışıyor: Mesajları Gönderenin Sesinden Dinleyebileceksiniz

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple’ın iMessage için yeni bir özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bir patent yapısında görülen özellik, kullanıcı mesajı gönderilen kullanıcı sesinden dinlemeye olanaklarını tanıyor.

Her yıl ürettiği ürünlerle endüstriyi incelemeye yer alan Apple, kullanıcı deneyimine sahip olmaya yönelik teknolojileriyle gözlerden ayrılmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket içi mesajlaşma konusunda oldukça ilginç bir özelliğin üzerinde ortaya koyduğu ortaya çıktı.

Apple, anlık mesajlaşma servisi iMessage’e eklenebilecek bir özellik için bir patent belgesinde bulundu. Buna göre şirket, yeni özellikle birlikte kullanıcılar mesaj gönderen kişi sesinden dinlemesine olanak tanımak istiyor.

Mesajları kim gönderdiyse onun sesinden dinleyebileceksiniz

Apple kullanıcıları hâlihazırda iMessage’da sesli mesajlar gönderebiliyor veya Siri’nin mesajlarını okumasını sağlayabiliyor. Ancak patent çalışmasına göre bu yeni özellik, mesajın direkt olarak kim gönderdiyse onun sesinden dinlenmesine olanak tanıyor. Fikrin, şirketin metinden sese teknolojisi bölümünün başındaki isim David A. Winarsky, Siri üzerinde çalışan yazılımcı Jiangchuan Li ve eski Apple çalışanı Qiong Hu’dan yola çıkalım.

Özelliği daha da açıklayacak olursak, bir kullanıcı mesaj şeklinde bir ses dosyası mesaja ekleyebilecek. Bu şekilde de alan kişi mesajı, isterse gönderen kişinin sesinden bu mesajı dinleyebilecek. Patentten gelen görüntüde, iMessage’taki sohbetin üst kısmındaki mesajın sesli bir şekilde eklenebileceği ve dinlenebileceği görülebiliyor.

Buna ek olarak patente göre söz konusu cihaz, mesaj gönderen kişinin sesi için Siri benzeri bir profil oluşturacak. Ardından ise mesaj simüle edilecek ve bu ses modelinin sağladığı mesajlarda da kullanım. Ayrıca yalnızca sesin gönderilmesinin mümkün olabileceği da gelen bilgiler arasında.

İLGİLİ HABER

Tim Cook, Teknoloji Dünyasında ‘İşçi Kıyımı’ Yapılırken Apple’ın Neden Toplu İşten Çıkarma Yapmadığını Açıkladı

Kullanıcıların bu şekilde daha da kişiselleştirilmiş bir mesajlaşma deneyimi yaşayabileceğini söylemek mümkün. Örneğin bir çift, akraba sevdiklerini söyledikleri mesaj kendi sesleriyle birlikte dinleyebilir. Tabii ki bu patentlerin her zaman güvencesine dönüşemeyeceğini de dikkatte fayda var. Gerçekleşip görememekten sonraki dönemlerden.

:
https://image-ppubs.uspto.gov/dirsearch-public/print/downloadPdf/20230051062

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.