e
sv

Apple AirPods, Önümüzdeki Birkaç Yıl İçinde Bir “İşitme Cihazına” Dönüşebilir

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple, birçok giyilebilir teknoloji ürünü ve uygulamaları ile kullanıcıları sağlıklarıyla ilgili yükseltmeler yapıyor. Apple’ın çok satan kulaklığı Airpods ile ilgili olarak da gelen bilgiler, gelecek yılların sağlık özellikleri ile donatılabileceğini ortaya koyuyor.

AirPod’lar, kullanıcıların sağlıklı kalmalarına yardımcı olmak için gelecek yüzyıllarda daha kullanışlı hale gelebilir. Apple’ın bir adımla kişisel kulaklıklarının, gelecek yüzyıllarda işitme sağlığı ile ilgili pek çok özelliği içermesi muhtemel görünüyor.

AirPods ve AirPods Pro, uzun süre giden şarjları ve kulakta duruşları ile süresi sağlık özelliklerini kazanmaya aday en iyi muhafazanın birkaçı gibi görünüyor. Bu kulaklıkların, birkaç yıl içinde gelişmiş işitme sağlığı özellikleri sunabileceği değerlendirilmektedir.

İşitme ile ilgili potansiyel şu andan ürettiğinden çok daha büyük olabilir

Bloomberg’in “Power On” Bülteninde Mark Gürman, Apple’ın AirPods serisini “önümüzdeki bir ya da iki yıl içinde bir sağlık aracı haline getirmek” için geliştirmelerin yapılacağına inandığını söyledi. Bu yükseltme, aksesuar kullanma “bir tür işitme verisi alma” yaşamak gibi görünüyor.

Gürman’ın söylediklerine göre, “sağlık aracı” Apple Watch’un sunduğu öğelerin bileşenleri doğal bir uzantı olacak ancak İşitme ile ilgili yararlardan şu anda elde edilenden çok daha büyük olabilir.

Apple, bu konuda uzun bir süredir yaşıyor

Apple’ın patent ve patent başvuruları, AirPods’un kalp atış hızını izlemek ve kulak derisindeki kan defterlerini saklamak için kulak ve bir fotopletizmogram (PPG) sensörü kullanarak biyometrik algılama yeteneklerini geliştirneye işaret ediyor.

2017’ye kadar uzanan başvurularda elektrokardiyogram sensörü, empedans kardiyografi, galvanik deri tepkisi, VO2 algılama ve termometreler gibi nesneler cihaza dahil edildiğine ilişkin veriler de bulunuyor.

2014’e kadar uzayan bazı patentler de ise Apple’ın kulaklık kullanıcısının kalp atış özellikleri, kalıcı ve giymesini izlemeyi içeriğini ortaya koyuyor. Yani şirket bu konuyu kısaca uzun yıllar inceliyor.

İşitme sağlığı konusunda dev teknoloji şirketi Apple, bir iPhone’dan ses alarak kullanıcıların işitme duyusunu geliştirmek için “Canlı Dinleme” de dahil olmak üzere bazı özellikler sunar.

İLGİLİ HABER

‘Uygun Fiyatlı’ AirPods Lite ve Daha Da Pahalı AirPods Max 2 Hakkında İlk Bilgiler Ortaya Çıktı

Şimdilik yukarıdaki düzenlememiz bu özelliklerin hiçbiri FDA tarafından onaylanmadı ve kulaklıklar şimdilik bir işitme cihazının yerine geçebilecek bir donanıma sahip değil. Yine de Apple’ın bu ve benzeri özelliklerini daha “resmi” hale getirmek için yapılmışa inanılıyor.

:
https://appleinsider.com/articles/23/03/12/apple-airpods-getting-health-features-in-the-next-few-years?utm_medium=rss

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.