e
sv

Android 14’ün Beta Sürümünde Keşfedilen Yeni Özellik, Telefonu Bir Web Kamerası Olarak Kullanabilmemizi Sağlıyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Teknoloji devi Google, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile birlikte Android 14’ü de tanıtmaya hazırlanıyor. Android 14’ün beta sürümünde fark edilen yeni özellik, kullanıcıları heyecanlandırdı.

yazılım devi Googleyazılım güncellemelerini genellikle yeni telefon lansmanlarına göre planlar. Pixel 8 ve Pixel 8 Pro Telefonların lansman tarihinden hemen önce bu hafta Google ‘QPR1’ Adlı Android 14 Beta sürümünü yayınladı. Meraklı kullanıcılar bu sürümü indirip kontrol etme fırsatı buldu.

Beta sürümünü indiren kullanıcılar yeni bir özelliği fark etti. Bu özellik sayesinde Android14 Bunu çalıştıran telefonlar web kamerası olarak kullanılabilir.

Android 14’ün beta sürümünde öne çıkan bu yenilik, özellikle görüntülü görüşmelerde yüksek görüntü kalitesi sağlıyor.

Android 14 QPR1 Beta 1’in gelişiyle birlikte bazı Piksel telefonlar ve sonunda diğer Android cihazlar artık PC, Mac veya Chromebook Uzun zamandır beklenen bu özellik, yüksek kaliteli görüntülü görüşmelerin kolay ve uygun maliyetli olmasını hedefliyor.

Bu yılın başlarında Google güçlü bir Android cihazını duyurdu web kamerası olarak kullanmamıza olanak sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığı öğrenildi. Bu özellik Android 14 QPR1 Beta 1 sürümüyle ortaya çıktı. Telefonlarını web kamerası olarak kullanmak için kullanıcıların bir USB-C Bir kabloya ihtiyaçları olacak. Bu da Android 14 yüklü birçok cihazı bu şekilde kullanabileceğimizi gösteriyor.

Telefonu web kamerası olarak kullanmamıza olanak sağlayan özellik, daha önce de Apple kullanıcılarına sunulmuştu.

Apple’ın geçen yıl yayınladığı güncelleme sayesinde iPhone’lar, Mac Cihazlar için web kamerası olarak kullanılabilir. Elmalar ‘Süreklilik Kamerası’ iPhone adı verilen bu özellik sayesinde iPhone’lar Mac cihazlarına kablosuz olarak bağlanabiliyor ve video görüşmeleri ve canlı yayınlar için kullanılabilir.

9to5Google’ın raporuna göre bu özellik Google’ın Pixel var modellerde erişilebilir. USB-C kablo telefona ve bilgisayara bağlandığında telefonun ön ve arka kameraları web kamerası olarak kullanılabiliyor. Cihazlar bağlandığında bildirim merkezinde bir simge belirir, bu simgeye dokunulduğunda kameralar kullanıma hazır hale gelir.

Daha önce Android 14’e gelecek özelliklere baktığımızda, iOS İşletim sistemine benzer özelliklere sahip olduğunu gördük. iPhone’ların ‘Süreklilik Kamerası’ özelliğine benzer şekilde çalışacak bu özellik, Kullanıcıları pek şaşırtmadı Olmalı.

ALAKALI HABERLER

Android 14 Çıktı! İşte Yeni Özellikler ve Güncellemeler Alan İlk Telefonlar

ALAKALI HABERLER

Google ve Samsung’un “Ortak” Sağlık Uygulaması Health Connect, Android 14 İle Tüm Telefonlara Geliyor

ALAKALI HABERLER

Apple, iOS 17’nin İlk Güncellemesini Yayınladı (İkincisi Yolda)

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.