e
sv

50 Bin Yılda 1 Dünya’ya Yaklaşan Kuyruklu Yıldız, 2023’te Kısa Süreliğine Çıplak Gözle Görülebilecek

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yörüngesini 50 bin yılda katılan C/2022 E3 (ZTF), şubat çıkışları ilk gününde Dünya’ya en yakın zamanda gelecek ve çıplak gözle görülebilecek.

Gökyüzü, 2023 yılının ilk günü büyük bir sürprize ev sahipliği yapacak. C/2022 E3 (ZTF) olarak Geçici ve henüz 2 Mart 2022’de keşfedilen kuyruklu yıldız, Dünya’ya en yakın noktaya ulaşacak ve çıplak gözle görülebilecek.

Üstelik bu kuyruklu yıldızı görme fırsatı, nesiller boyunca bir daha gelmeyecek. Zira yıldız, yörüngesindeki yolculuğu tam 50 bin yılda tamamlanıyor. Yani yıldızı bir kez daha açığa çıkarak gözle görebilmek için 50 bin yıl daha beklememiz gerekiyor.

C/2022 E3 (ZTF) ne zaman ve nasıl gözlemlenir?

kuyruklu yıldız

Kuyruklu yıldızının Dünya’ya en yakın tarihe ulaşacağı tarih, 1 Şubat olarak tahmin ediliyor. Yıldız, bu noktada Dünya’dan yalnızca 42 milyon kilometre uzakta olacak. Yani yıldızımız Güneş’ten 3 kat daha yakın olacak.

C/2022 E3 (ZTF)’i gözlemlemek aslında şu anda gerekli koruma (teleskop veya gelişmiş bir dürbün) ve hava koşullarıyla da mümkün. Ama yıldız, 1 Şubat tarihinde Güneş’e daha da yakın olacağından en yüksek parlaklığa ulaşacak.

Bu yıldız sayesinde, bulunduğu ana hatları kolay bir şekilde görülebilecek. Yıldızın 2 Şubat günü biriktirmeyi öğrenmek ve o güne kadarki yolculuğunu takip etmek için bu bağlantıya tıklayarak Gökyüzü Live’a ulaşım.

İLGİLİ HABER

NASA, Bir Kara Deliğin Bir Yıldızı Yuttuğu Nadir Bir Anı Gözlemledi

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.