e
sv

28.000 Uygulamanın TikTok’un Geliştirme Kitini Kullandığı Ortaya Çıktı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Teknoloji sitesi Gizmodo, yaptığı bir işletmeyi 28 binden fazla açığa çıkarma TikTok’un geliştirme kitini kullandığını tespit etti. Bir grup milyonlarca kez indirilen bu uygulamalar, geliştiricilerin bile haberi olmadan TikTok’a veri göndereceği söyleniyor.

ByteDance tarafından Musical.ly’nin selefi olarak kurulan ve çok kısa bir sürede dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri haline gelen TikTok, aynı zamanda son izlediği en çok tartışılan uygulamalarından biri olmuştu. Uygulamanın galerinizden tutun da rehberinize kadar içlerindeki her şeyi verisini toplaması nedeniyle ABD tarafından yasaklanmak isterken, ABD’li yetkililerin deyimiyle “TikTok virüsünün” beklenenden çok daha fazla uygulamaya girdiği ortaya çıktı.

Teknoloji sitesi Gizmodo’nun yaptığı araştırma TikTok’un geliştirme kitinin 28.000’den fazla kullanıcının kullandığı ve tüm bu bilgileri kullandığı geliştiricilerin haberi bile olmadan TikTok’a veri aktarabileceği ortaya çıktı.

Toplanan milyonlarca kez indirilen uygulamalar ve oyunlar da var

Gizmodo, yaptığı ayrıntılı dosya tam 28.251 çalıştırma TikTok’un yazılım geliştirme kitinin (SDK) kullandığı açıklandı. Bu deneyimler arasında bir dönem efsanesi olan ve yaşananlar Mobil Efsaneler: Bang BangTrivia Crack ve Fruit Ninja gibi oyunlara ek olarak VSCO ve Canva gibi tasarım uygulamaları da bulunuyor. Ayrıca Wi-Fi ağ analiz uygulamaları, hava durumu uygulamaları ve basit flux uygulamaları da yer almaktadır. Ayrıca Gizmodo, kullanıcı kitlesi toplamasıyla ünlenen TikTok’un geliştirme kitinin kullanılarak elde ettikleri da geliştiricilerin haberi olmadan TikTok’a veri aktarabileceğini ve muhtemelen aktarayacağını açıkladı.

Özellikle ABD hükümeti TikTok’u hükümet çalışana yasaklamış ve tüm bileşenleri için yasaklamaya devam etmesi böyle bir gösteri ortaya koyma TikTok’u yasaklamanın yeterli olmayacağını gösteriyor. Yani ABD hükümeti TikTok’u tamamen yasaklamak isterse Binlerce çalıştırma ve sistemi kalıcı olarak engellemek zorundadır.

İLGİLİ HABER

TikTok Türkiye’ye Kullanıcılar Kişisel Bilgilerini Topladığı Gerekçesiyle Para Cezası Kesildi

Üstelik içindekiler en kötüleri de TikTok’un SDK’yla üretilen sonuçları arasında bugün en çok indirilen “ücretsiz” VPN uygulamalarının bir kısmı bulunuyor. Gizmodo yetkilileriyse bu bilgileri açık bir şekilde yüklendiği andan itibaren kullanımsa bile telefondaki tüm verileri toplayarak TikTok’un üst şirketi ByteDance’in sunucularına ilişkin kısıtlamaları tespit etti.

İLGİLİ HABER

Avrupa Birliği ve ABD’den Sonra Bir Ülke Daha Hükümet Çalışanları İçin TikTok’u Yasakladı

İLGİLİ HABER

Avrupa Birliği Çatısındaki En Büyük İki Kurum, Çalışanlarının TikTok Kullanımını Yasakladı! Peki Neden?

:
https://gizmodo.com/tiktok-ban-joe-biden-28000-apps-sdk-data-china-1850174019

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.