e
sv

Bilim İnsanları, Evrendeki Tüm Maddelerin Ne Kadar Yer Kapladığını Hesapladı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bilim insanları, uzun araştırmalar sonucu evrendeki çıldırtıcı, karanlık çıldırtıcı ve karanlık enerjinin evrende ne kadar yer kapladığını hesapladı.

Çoğu insanın bilim kitaplarından ve belgesellerinden ve vermek üzere evren, maddeden ve karanlık maddeden oluşur. Ancak ne yazık ki bu bilgi aslında tam olarak doğru değildir. Bu iki madde türü dışında evrende görünen bir madde türü daha vardır, karanlık enerji.

Bilim insanları ve astrofizikçilerse uzun yıllar bu karanlık enerjinin evrende ne kadar yer kapladığını hesaplamak için durmadan düşünmeleri yapıyor. Geçen gün yayınlanan bir dizi bilimsel makale ise odası (kabaca da olsa) haritasının çıkarıldığını gösteriyor.

Karanlık enerji dünyasının yarısını kaplıyor

Soldaki haritası: Güney Kutbu Telekskobuyla alınan bağlantılardan

Sağdaki harita: Karanlık Enerji Araştırması tarafından koleksiyon bilgileri

Beyaz alanlar: Madde ve karanlık çıldırmış bulunduğu yerler

Öncelikle karanlık enerjinin ne olacağı düşüncesi. Bildiğiniz gibi şu anda bilinen iki madde türü mevcut, etrafımızda gördüğümüz her şeyin bileşimi madde ve var olduğu fizik kurallarıyla kanıtlanan, kütle çekim olan ancak göremediğimiz karanlık madde. Karanlık enerji ise bu iki madde türü de yakan ve şu anda var olduğu bilindiği ve kanıtlandığı halde tam olarak ne olduğu bilinmeyen yeni bir tür madde olarak açıklanıyor.

İşte bilim insanları tam olarak bu yeni madde öğrendiğin evrende kapladığı alanı öğrenmek için bir araştırma yaptı. “Karanlık Enerji Araştırması” adı verilen bu olmadan elde edilen çeşitli fotonlar ve ışık dalga boyları, Güney Kutbu Teleskobu tarafından elde edilen Mikroorganizmalarla birleştirildi. Daha sonra elde edilen verilerden elde edilen bilgiler ve karanlık bilinen veriler ortaya çıkarılmış ve yukarıda gördüğünüz harita çıktı.

Yapılan tahminlere göre göreyse bu karanlık enerji, oda %68’ini kaplıyor. Yani aslında evrenler neredeyse tamamını ifade eder. Çünkü (CERN sınırlamalarına göre) madde dairesi sadece %5’ini kaplarken karanlık maddeyse evin %27’sini kaplıyor. Astrofizikçilere göreyse karanlık enerji, Aslında yuvaları sürekli uçlarına neden olan asıl “şey”.

Peki bu araştırma ne işe yarar?

Tabii ki doğal olarak aklınıza bu almayı ne gibi bir şey anlatacağı geliyor. Basitçe vermek gerekirse bu elde edilen bilim insanlarının mümkün olmaması, üretim ve hatta gezegenlerin yapımı dahil pek çok konuda yanılmış olabileceklerini ve bu karanlık enerjinin gezegenlerinin ortaya çıkışından tutun da büyümesine kadar pek çok teorinin ve bilimsel kanıtın yeniden değerlendirilmesine ve ilerletemeyen araştırmalarda büyük bir başarının kaydedilmesine neden olabilir.

Yani, bu karanlık enerji, evren hakkında bilinen ya da bakışlarıi incelemek her şeyi sorgulamanıza neden olabilir.

İLGİLİ HABER

Mars’ta Bir Zamanlar Hayat Olup Olmadığını Ortaya Çıkaracak Örnekler Nihayet Toplandı (Sıra Geldi Hristiyanlar Dünya’ya Getirmeye)

Timothy MC Başrahip, Yasuhiro Omori ve C Chang ebeveyn kolonisinde araştırma hakkında ayrıca 3 adet ayrıntılı makale yayınlandı.

:
https://gizmodo.com/new-map-shows-all-the-matter-in-the-universe-1850061359

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.