e
sv

Yapay Zeka Yardımıyla Uzayda 8 Yeni, Tekrarlanmayan ‘İlgi Sinyali’ Keşfedildi!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yapay zeka teknolojisi, çoğu zaman pekmuz yeni öğrendiği olduğu bir alan olsa da her geçen gün elden farklı bir alanda yerleşmeye devam ediyor. Hatta hayatın olduğu görünen uzayda bile…

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yeni bir araştırma sonuçları, uzayda yeni sinyaller iletimi gösterdi. Ancak bu alma ilginç tarafı yapay zekadan yardım alınıyor olmasıydı.

Yapay zeka, araştırmacıların dünya dışı yaşam arayışlarında geniş bir yelpazeye bakabilmesine yardımcı oluyor. aynı zamanda radyo frekanslarından gelen veriler yakalamak üzere kuşlaren yapay zeka, geçmişte ilginç sinyaller tespit etti.

Klasik gösterimin kaçırdığı, sekiz ilgi sinyali keşfetti.

frekans

Araştırmacılar, radyo frekanslarını tespit etmek amacıyla eğittikleri yapay zekanın 8 sinyal tespitini fark etti. Bunun üzerine düşünmeye başlama ekibi, sinyalin tekrarlanmadığı keşfetti.

Sinyalin tekrarlanma durumunun ise “radyo frekansındaki dalgalanmalar” olabileceği belirtildi. Araştırma ekibi aynı zamanda Güney Afrika’daki MeerKAT teleskobuna da bir sinyal işlemcisi yerleştirdi. Bu sinyal işlemcisi, diğerinin aksine radyo frekansındaki dalgalanmaları temizlemek için farklı bir sinyali tespit etmek çok daha kolay olacak.

Yeni sinyal işlemcinin tespitleri, belki de galakside teknolojiye yalnızca insanlığa sahip olunmaması birleşecek. Bu araştırmacıları buldukları verileri algılamaya devam ediyor.

İLGİLİ HABER

Jüpiter’in Etrafında Dönen 12 Yeni Uydu Keşfedildi: Artık En Fazla Uyduya Sahip Gezegen!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.