e
sv

Apple, iPhone’da Olduğu Gibi Yeni Apple Watch’ta da ‘9’ Yerine ‘X’ İsmini Kullanabilir: İyi de Neden?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple’ın yeni nesli Apple Watch’ta Series 9 ismi yerine ‘X’ adını kullanacağı iddia edildi. Şirket, benzer bir dakikada iPhone’larda da atmıştı.

Apple, 2017 yılında tanıttığı iPhone modellerini ‘9’ yerine ‘X’ olarak adlandırmıştı. Bunun nedenleri arasında ise iPhone’un 10. yıl dönümü olması, 9 rakamın Japonya’da uğursuz sayılması ve iPhone konusunda büyük bir hale gelmesi vardı. Tabii ‘X’ isminin kulağa çok daha iyi ve ilgi çekici gelmesi de bir nedendi.

Şimdi ise teknoloji devinin akıllı saati Apple Watch’ta da böyle bir hamle ortaya çıktı. Şirket, 2022’nin Eylül ayında Apple Watch Series 8’i bizlerle buluşturmuştu. Bugün gelen bilgiler de yeni nesil Apple Watch’larda Series 9 ismini göremeyebileceğimizi ortaya koydu.

Yeni nesil akıllı saatler Apple Watch X olarak adlandırılabilir

Apple Watch Serisi 8

Forbes’un iPhonesoft isimli bir Fransız sitesine dayandırdığı habere göre Apple, Apple Watch’ta da benzer bir hamle yaparak 9 ismini kullanmayacak. iPhonesoft’un da şirketinde çalışan birine dayandırdığı rapor, yeni nesil akıllı saatin adının Apple Watch X’ iddia ediyor.

Bu hamle, gerçekleşirse Apple’ın ‘9’ isminin geçtiği ikinci cihaz olacak. Peki bunun nedeni ne olabilir? Yeni nesil Apple Watch’ın, şirket 10. saat geleceğini belirtelim. Apple, Series 1’den önce bir akıllı saati daha çıkarmıştı. Yani isimlerde 8 rakam geçse de şu ana kadar 9 adet Apple Watch görüldük. İşte bu da Apple Watch X kullanım olasılığını güçlendiriyor.

İLGİLİ HABER

Apple Watch, İlk Kez Bir Spor Organizasyonunda Resmi Ekipman Oldu: Profesyonel Sörfçüler Tarafından Kullanılacak

iPhone X’te gördüğümüz gibi saatlerin özellikleri arasında büyük farklılıklar olup olmayacağı ise şu anda pek kestiremiyoruz. Elimizdeki bilgiler, yeni nesil Apple Watch’ın selefine göre çok da büyük farklarla gelmeyeceğini gösteriyor. MicroLED kullanımı belki bu değişikliklerden birini temsil edebilirdi. Ancak bu yapmaları de 2024 veya 2025’e kadar gelmemesi bekleniyor. Neler bekledikleri hep birlikte eylül gittikleri.

İLGİLİ HABER

iPhone 9, Neden Hiçbir Zaman Çıkmayacak?

:
https://www.forbes.com/sites/andrewwilliams/2023/01/28/next-apple-watch-may-be-apple-watch-series-x-not-series-9/?sh=88a57bb4939c

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.