e
sv

Samanyolu Galaksisi’nin En Özel Yıldızlarından Birinin Büyüleyici Sesi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Güneş’ten yaklaşık 6500 ışık yılı geçmiş çok özel bir yıldızın sesini dinlemek ister iletiminiz? SİSTEM Sesleri, bu keyfi gerçekleştirdi.

Bizimde hizmet içinde Samanyolu Galaksisi, pek çok muhteşem yıldızı bünyesinde barındırıyor. Biri olan ve yarışan yıldızlardan biri olan RS Poppis yıldızıartık sadece görsel olarak değil ses olarak da deneyimleyebileceğimiz bir yıldız olacak.

SİSTEM Sesleri tarafından bilim-sanat sosyal yardım projesi olarak ortaya çıkan ses çıkışı, yıldızın Hubble Uzay Teleskobu tarafından elde edilen organizmaların sese dönüştürülmesiyle inşa edildi.

Sizi eşsiz bir koleksiyon çıkaracak RS Puppis yıldızının sesi:

Yıldızları seslendirmek, kozmosu deneyimlemenin etkili bir yolu

RS Yavruları

Fizik olarak bulunmamızın şu anki teknolojimizle imkansız olduğu teleskoplarla görüntüleme, insanlığın başaramadığı en büyük atılımlar arasında yer alıyor. Bunlarla birlikte verileri görsel işitsel olarak dönüştürme, Özellikle kısıtlı görüşe veya körlüğe sahip insanların evreni deneyimlemelerini sağlıyor.

Ayrıca zayıf bakışlar ve görseldeki ortamda kaybolabilecek bilgiler de ses yoluyla saklanarak çıkararak gözden kaçabilecek ayrıntılar da ortaya çıkabiliyor.

RS Puppis’in seslendirmesi sosyal yardım amaçlı verildi.

RS Yavruları

İLGİLİ HABER

Galaksimizi Daha Önce Hiç Böyle Görmediniz: Samanyolu’ndaki Milyarlarca Yıldızın Akıllara Durgunluk Veren Fotoğrafı

RS Yavruları, Samanyolu Galaksisi’nde bulunan en iyi gözlemlenebilir karşılaşma yıldızları arasında yer alıyor. Bu uzantıları zaten bu yıldız üzerinde çok fazla çalışma gerçekleşti. Hazırlanan ses üretimi ise bilimsel çok yeni bir bakış açısı sunmak NASA Goddard tarafından yayınlandı.

:
https://www.sciencealert.com/we-can-now-hear-the-sound-of-one-of-the-most-beautiful-stars

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.