e
sv

Eski Google CEO’su, Yapay Zekayı Nükleer Silahlara Benzetti: “Savaşları Değiştirecek”

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yapay zeka teknolojileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Eski Google CEO’su Eric Schmidt, çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Schmidt, savaşları değiştirme konusunda yapay zeka teknolojilerini nükleer silahlara benzetti.

Eski Google CEO’su Eric Schmidt, Anlattığı bir röportajda yapay zeka teknolojisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Oldukça dikkat çekici bir çıkış yapan Schmidt, yapay zeka teknolojilerinin savaşlar üzerindeki etkisi için nükleer silah benzetmesi yaptı. gelin bu sert açıklamaların detaylara bakalım.

Yapay zeka, son belgelerden yararlanmanın bir eseri haline geldi. Bugün uçak hava araçları gibi yüksek teknoloji eğitiminde de basit bir video oyununda da yapay zeka teknolojilerinden yararlanılıyor. Pek çok insan da yapay zeka teknolojilerini olumlu bir gelişme olarak yorumluyor. Ancak Eski Google CEO’su Eric Schmidt’e göre yapay zeka teknolojilerinin gelişimi, olumlu sonuçlara kadar olumsuz sonuçlar da neden olacak.

“Yapay zeka, ABD’nin Çin’e karşı silahlanmasında etkin rol alacak”

yapay zeka

Bir dönem ABD hükümetinin savaş teknolojileri için de çalıştırma yapan Eric Schmidt’e göre yapay zeka teknolojileri, savaşlar konusunda yeni bir oyun kurucusu olacak. Ziraat teknolojileri ile tank gibi askeri amaçlı test çalışmaları bilgisayar ortamında gerçekleştiriliyor. Ayrıca istihbarat toplama, arka uç yazılımları ve diğer askeri donanımlar da yapay zeka desteğine sahip olmaya başladı ve bu durum, ABD’nin Çin yönü silah üstünlüğünü artıracak.

İLGİLİ HABER

Yargıç, Mahkemede Karar Vermek İçin ChatGPT’yi Kullandıklarını Açıkladı

Yapay zeka = Nükleer silah

Einstein, 1930’larda Roosevelt’e, savaşı değiştirebilecek yeni yapabilecek nükleer silahlar konuşan bir mektup yazdı. Bu mektup, çok doğruydu. Yapay zeka teknolojileri ile merkezi olmayan, dağıtılmış sistemlerin de o kadar güçlü olduğunu iddia ediyorum.” şeklinde bir çıkış yapan Eric Schmidt, bu açıklama ile nükleer silahlarla yapay zekanın savaşlarını değiştirme gücünün aynı olduğunu söyledi.

Hayır, Eric Schmidt yapay zekanın yürüttüğünü çalışmıyor

nükleer silah

Eric Schmidt tarafından yapılan benzetmeyi “yapay zeka insanları öldürecekEski Google CEO’sunun anlattıkları şey, yapay zeka teknolojilerinin savaşların yapısı değiştirecek olması… Yapay zeka sayesinde hem savaş ekipmanlarının yapısı değişebilecek hem de savaşlar, cephelerde değil yazılımlarda gerçekleşebilecek.

İLGİLİ HABER

İnternetin Babasından ChatGPT Hakkında Zehir Zemberek Açıklama: Yazıyor Ama Ne Yazdığını Bilmiyor!

Peki siz bu konu hakknda ne kaldnz? Yapay zeka, sahip olduğu potansiyel potansiyel nükleer silahlar kadar etkili olacak mı? Fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.