e
sv

En iyi vampir filmleri – Tüm zamanların en iyi 20 vampir filmleri Sizler için 20 film seçtik.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

En iyi vampir filmleri - Tüm zamanların en iyi 20 vampir filmi

Artık eskisi kadar konuşmayan ya da saçma sapan hale gelen bir film konusu var. Evet başlıktan da anlayacağınız üzere vampir filmlerinden bahsediyoruz. Vampir filmleri gerçekten tuhaflaşıyor. Bu yüzden sizin için en iyi vampir filmlerinin bir listesini hazırladık. Tüm zamanların en iyi 20 vampir filmini seçtik ve şimdi bunları sizlerle paylaşacağız. Her zaman olduğu gibi öncelikle bu filmleri sizler için listeleyeceğiz. Daha sonra bu filmler hakkında bilgi vereceğiz. Buna standart paket de diyebiliriz. Dilerseniz şimdi sizi listemizle baş başa bırakalım.

Tomas Alfredson’ın 2008 İsveç vampir-genç filmi Let the Right One In, alışılmadık aşk hikayelerini, “zorba oğlan komşu kızıyla tanışır” romantizmini veya sürükleyici bir romantizmden kaynaklanan kanlı korkuyu seviyorsanız tam size göre. Yazar John Ajvide Lindqvist’in kendi kitabından uyarladığı senaryo, 12 yaşındaki sessiz ve rahatsız bir çocuk olan Oskar ile yan komşunun solgun, gizemli yeni kızı Eli arasındaki dostluğu konu alıyor.

Çünkü Drakula’nın haklarını alamayan Murnau, isimleri ve yerleri değiştirerek materyali kendi amaçları doğrultusunda değiştirmiştir. Herzog, Nosferatu The Vampyre için malzemeyi satın aldığında, Dracula zaten kamu malına girmişti. Bu onun iki olağanüstü kaynak materyali tüm zamanların en iyi korku oyunlarından birinde birleştirmesine olanak sağladı.

Werner Herzog’un, FW Murnau’nun 1922 yapımı klasiği Nosferatu’nun çarpıcı yeniden yapımı, yalnızca yönetmenin şimdiye kadar yapılmış en iyi Alman filmi olduğuna inandığı filme saygı duruşunda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda yönetmenin günümüzün en şiirsel film yapımcılarından biri olduğunu da ortaya koyuyor. Nosferatu, Bram Stoker’in dul eşinin açtığı misilleme davalarıyla neredeyse tamamen yok edilen bir film şaheseriydi.

Lili Taylor, New York’un bir ara sokağında bir vampir tarafından ısırılmadan önce, öğrenmeye hevesli ve kana karşı bir “şehvet” geliştirmeden önce bir felsefe öğrencisini canlandırıyor. Son zamanlarda sonsuz yaşamın sakıncalarını araştırmak moda oldu. Ancak Abel Ferrara’nın sade, siyah-beyaz filmi, tartışmasız en zor konuları ele alıyor; yeni gelen bir vampiri din, uyuşturucu bağımlılığı, tecavüz ve AIDS salgınını incelemek için kullanıyor.

1980’lerin en iyi vampir filmi, yeni nesil korkutucu klanlar ve Lost Boys’a rağmen Kathryn Bigelow’un Near Dark’ıdır. 1970’li yıllarda öne çıkan neo-western ve yol filmi türlerini harmanlayan film, aynı zamanda sonsuz aşk fikriyle dalga geçiyor gibi görünüyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.