Günümüzde ciddi anlamda sağlam samuray oyunları bulmak gerçekten zor. Üstelik Ghost of Tsushima gibi bir oyundan sonra canımız sıkılmaya başladı. Bu nedenle gözlerimiz en iyi samuray oyunu hakkında bilgi aramaya başladı. Şimdi size en iyi 15 samuray oyununun bir listesini vereceğiz. Daha sonra bu listedeki oyunları neden tavsiye ettiğimizi açıklıyoruz. Bu sayede eğer bir oyun ilginizi çekerse o oyunu daha yakından öğrenmeniz mümkün olacaktır. Şimdi listemizi sizlere bırakalım.
Bu oyun 1800’lerin sonlarındaki samuray oyunlarının hayranlarına hitap edecek. Kılıcıyla antrenman yapmayı yeni bitiren ve becerilerini test etmek için sabırsızlanan Ryoma olarak oynamak bol miktarda aksiyon sunuyor. Hükümetle olan anlaşmazlıklara ve yerel istikrarsızlıklara karıştığı için bunu yapmak için birçok fırsatı var.
Cesur Eskrimci Musashi, en iyi 15 samuray oyunu listemizde 4. sırada yer alıyor. Cesur Eskrimci Musashi, Square PS1 döneminin zaman içinde kaybolan bir başka hazinesidir. Metacritic’ten 81 puan alan bu oyun, aksiyon RPG alt türüne daha uygun ve eğlenceli bir oyun. Oyuncular, bu fantastik rol yapma oyununda Musashi adlı güçlü bir savaşçının reenkarnasyonu olan genç bir çocuğun kontrolünü ele alıyor.
Bu oyunda, Japonya’nın feodal çağının hayali alegorisini keşfederek sessiz kahraman olarak kendinizi kaptırabilirsiniz. Her ne kadar bu klişe bugünlerde gittikçe daha az yaygın hale gelse de oyun, oyuncuyu anlatı odaklı senaryoların içine çekerek bu klişeyi mükemmel bir şekilde kullanıyor. Çok fazla arka planı olmayan bir samurayı canlandırmak isteyen ve aynı zamanda bir meydan okuma isteyen kişiler için, bundan daha derine inmiyor.
Oyunun ortamı aslında beklediğinizden çok daha modern, ancak Avrupa’daki Orta Çağ’a kabaca benzeyen Japonya’daki Feodal döneme özgü silahlar içeriyor. Teknolojik özelliklerin çoğu daha anlamlı hale geliyor. Çünkü oyuncular oyun sırasında zaman zaman helikopterler ve diğer modern teknolojilerle karşılaşıyorlar.
Bu oyun, 2016 yılı itibarıyla serideki en yeni oyundur. Batı’da, 2020’de Switch ve PC için yayınlanmadan önce Vita’da mevcuttu. Yakın zamana kadar roguelike’lerin yavaş çoğalması nedeniyle, çok az sayıda Shiren the Wanderer oyunu çevrildi. diğer dillere. Shiren the Wanderer, 75’lik bir Metascore’a ve önemli bir etkiye sahip olmasına rağmen Super Nintendo’da çıkış yapan bir yan projeydi.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Yorum Yaz