e
sv

ChatGPT’nin, Öğrencilerin Yapay Zekâya Ödev Yaptırmasını Engelleyen Özelliği Kaldırıldı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

OpenAI, bir makalenin yapay zeka tarafından mı yoksa gerçek bir insan tarafından mı yazıldığını anlamak için kullanılan “Classifier” adlı aracını sessizce kaldırdı. Açıklamada aracın doğruluk oranının düşük olduğu belirtiliyor.

Kullanıma sunulduğu ilk günden bu yana gündemde olan metin odaklı yapay zeka aracı SohbetGPT Şubat ayında ChatGPT için başlatılan Açık Yapay Zeka ile ilgili önemli bir gelişme yaşandısınıflandırıcı“. Classifier adlı aracını kullanımdan kaldırdığını duyurdu. insan mı yapay zeka mı? Tarafından yazıp yazmadığının anlaşılmasını mümkün kıldı.

ChatGPT’nin kullanıma sunulmasıyla başlayan tartışmalardan biri de herhangi bir makalenin insana mı yoksa makineye mi ait olduğuydu. anlaşılmamak geliyordu. Üniversite öğrencileri bile tezlerini ChatGPT ile yazıyor ve web siteleri ChatGPT tarafından oluşturulan makaleleri yayınlıyordu. İşte Açık AI önlemek için Classifier adlı aracını tanıttı ama o da işe yaramıyor gibi görünüyor.

Peki Open AI neden “Sınıflandırıcıyı” kaldırdı?

SohbetGPT

Open AI, ilk olarak Ocak ayının sonunda yayınladığı makalede tam olarak şu cümleleri içeren bir güncelleme yaptı:

20 Temmuz 2023 itibarıyla Sınıflandırıcı artık kullanılamıyor. Bunun nedeni ise düşük doğruluk oranı. Geri bildirimleri dahil etmek için çalışıyoruz ve şu anda metin için daha etkili kaynak bulma tekniklerini araştırıyoruz. Kullanıcıların sesli veya görsel içeriğin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu anlamalarını sağlayan mekanizmalar geliştirmeye ve uygulamaya kararlıyız.

ALAKALI HABERLER

ChatGPT Artık Kim Olduğunuzu Hatırlayacak (Henüz Hakkınızda Her Şeyi Anlatmayın)

Yukarıdaki açıklamada da görebileceğiniz gibi Sınıflandırıcı Doğru tespitler yapamama Bu nedenle böyle bir karar alındı. Open AI’a göre geliştiriciler, daha iyi bir çözüm bulduklarında aracı yeniden yayınlayacaklar. Peki bu ne zaman mümkün olacak? Zaman bize gösterecek.

Kaynak :
https://openai.com/blog/new-ai-classifier-for-indicating-ai-writing-text

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.