e
sv

Xiaomi’den Kredi Kartlarını Tedavülden Kaldırabilecek Teknoloji: Ödeme Yapabillen Gözlük!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Xiaomi’nin QR kodunu okuyabilen bir artırılmış gerçeklik Gözlük üzerinde ortaya çıktı. Gözlük, bu özellik sayesinde pek çok imkan yanı sıra ödeme yapabilme imkanı da sunuyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin üzerinde çalıştığı ürün kategorilerinden bir tanesi de artırılmış gerçeklik gözlükleri. Sektörde iddialı işler yapmaya çalışan Xiaomi’nin oğlu patenti, alıcıları artırılmış gerçeklik gözlüklerine olan yaklaşımını değiştirecek gibi görünüyor.

Xiaomi’nin geldiği son aşama olan Çin Patent Ofisi tarafından mevcut belgelerle gün yüzüne çıktı. Ortaya çıkan patente göre Xiaomi, QR kod entegreli yeni bir artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde çalışıyor. Gözlükteki sistem, artırılmış gerçeklik gözlüğünü takan bir kişinin saniyeler içinde ödeme yapmasına imkan tanıyacak. Nakit para ve kredi kartı ile uğraşmak, Xiaomi müşterileri için zaman kaybından ibaret olacak gibi görünüyor. Tabi öncelikle patentlenmesi gereken gerçek bir üründe kullanılması gerekiyor…

Xiaomi’nin QR kodu entegreli artırılmış gerçeklik Gözlük nasıl çalışıyor?

Xiaomi artırılmış gerçeklik gözlüğü

*Temsili görsel.

Patent belgelerinde yer alan bilgiler, Xiaomi’nin üzerinde taşıdığı sonuçların önüne seriyor. Buna göre artırılmış gerçeklik gözlüğü, kullanıcı çevresini tarayabilen özel sensörlere sahip. Bulunulan hastane ödeme işlemleriyle ilgili bir QR kodu tespit edilirse, Xiaomi’nin artırılmış gerçeklik gözlüğü güvenliğini sağlamak için kimlik doğrulama işlemi başlatıyor. Bu aşamada başarılı bir şekilde tamamlanınca da sunucu bağlantısı kuruluyor ve ödeme işlemi başlıyor. Üstelik tüm bu süreç sadece birkaç saniye içinde tamamlanıyor.

İLGİLİ HABER

Google, Birkaç Yıl Önce Tanıttığı Arttırılmış Gerçeklik Gözlüğü Glass Enterprise Edition 2’nin Satışlarını Durdurdu

Xiaomi’nin patentini aldığı artırılmış gerçeklik kullanım süresi büyük ölçüde kolaylaştırmaya yönelik gibi görünüyor. Ancak QR kodunun kapsamına sahip artırılmış gerçeklik Gözlükünün ne zaman sürüleceği ve maliyetinin ne olacağı gibi maliyetler hala belirsizliğini koruyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.