e
sv

Oyun Karakterleri Gerçek Hayatta Nasıl Görünürdü? (Üçgen Göğüslü Lara Croft Sürpriz İçerir!)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Öncekilerden bir tık daha gelişmiş mahkemeler en sonunda PlayStation 1’in ikonik Hagrid’ine ve efsanevi Lara Croft modeline hak verdiği değeri veriyoruz.

Hâlâ devam eden oyunculuk yolculuğumuzda, oynadığımız oyunlardan çok sayıda karakterle anılarımız oldu. Öyle ki bunların bazılarından (sözümüz Micah’ya) Nefret ettiklerimiz bazıları ise gönlümüzde öyle bir taht kurduğu ki yapılarından gelen karakterler onların yanında bile geçemedi.

Üçgen şekilli göğüsle tasarlanmış Lara Croftoyun boyunca karizmatik arkadaşlarından mahrum bırakmayan Max Payne ve yakın geldiğimize pişman eden bakışlarıyla PlayStation 1’in Hagrid’i, bunlardan sadece birkaçı. Biz de daha önce u/AaronGNP’nin GTA San Andreas karakterlerine yaptığına benzer şekilde, söz konusu efsanevi karakterlerimizi yapay zekâ ile gerçek hayata uyarladık.

Olumsuz: Kaydırma özelliğini kullanabilmek için şimdilik tarayıcı üzerinden giriş yapmanız gerekiyor. Bazı görseller bu görünümlerde mobilde görünmeyebilir.

GTA Vice City’nin Tommy Vercetti’si, palmiyeli gömleğiyle birlikte karizmasından bir şey kaybetmiyor.

tommy vercetti

2005 yılında çıkan The Punisher oyunundan kaç kişi hatırlar? Oyundaki karakterimizin yapay zekâ ile yeniden yorumlanmış hâli şu şekilde:

Çıktığı günden bu yana eleştirilerin odak noktası olan Postal süresi, The Postal Dude ismiyle tanıdığımız ana karakteri:

Posta Dostum

Büyük bir kitlenin yaşamının en sevdiği oyunu olan GTA 4, her şeyden önce ana karakteri Niko Bellic ile bunu başarmıştı.

Niko Bellic

Need for Speed: Underground 2’nin, Ford Mustang’iyle akıllara kazınan Nikki Moris’i:

Nikki Morris

Bombalardan kaçıp çapraz ateşin ortasında ağır çekimde sağ sola atlarken karizmatik gülüşlerini bir an olsun bozmayan Max Payne:

Max Payne

  • Bildiğiniz tüm aktörlere benziyor, ama hiçbiri değil…

GTA 3’ün 15 kez oynanış süresinde bir kez olsun üstünü değiştirmen Claude:

Claude

Son dönemler çıkan diziyle adını çok daha geniş kitlelere duyuran The Last of Us’tan Ellie Williams:

Ellie Williams

Favorimiz: PlayStation 1 için çıkan Harry Potter and the Sorcerer’s Stone oyunundaki efsanevi Hagrid karakteri:

Son olarak üçgen şekilli göğüsüyle internet meme’lerine fazlaca konu olan eski Lara Croft modeli.

Lara Croft

Bu konu hakkında meraklı olanlar için editör notu:

Daha önce yaptığımız içeriklerimizde büyük ölçüde yolculuk ortası kullanarak sizler için görseller üretmiştik. Bu seferlerin görsel tümünü Kararlı Difüzyon üzerinden aldım. Orijinal oyun görsellerini img2img kategorisine yükleyerek referans olarak verildi. Ancak her ne kadar referans olarak kullanımsalar da orijinal pozları bozuluyordu.

Bunun önüne geçmek için de Kontrol Ağı Büyümesini Stable Difusion’a yükledim ve pozları korumuş oldum. Daha sonra görselleri yapaydan bir nebze de olsa uzaklaştırmak adına, İşleri daha da gerçekçi bir boyuta getirmek için Gerçekçi Vizyon V1.3’ü kurdum. Bu sayede ControlNet pozları korurken Realistic Vision ile daha gerçekçi bir görünüm elde etmiş oldum.

Bunları kurmak için hızlı bir internete (zira ControlNet ön ayarları tek başına onlarca GB boyutuna ulaşıyor) ve güçlü bir donanıma ihtiyacı var. Az önce gördüğünüz görseller RTX 3070 Ti ekran kartıyla ara vere vere yapıldı. Zira kartın 8GB’lık bellek boyutu, art arda yapılan işlemlerde görevli olarak doluyor.

Söz konusu programların nasıl kurulacağına dair videoları internet üzerinde bulabilirsiniz. Hepsi tamamen ücretsiz. Prompt olarak u/AaronGNP’nin kullandığı prompt’u ihtiyaca göre modifiye ettim. Örnek Niko için konuşma Prompt şu şekilde:

30’lu yaşlarında Rus adam, uzun yüzlü, kalın kaşlı, yarı kapalı gözlü, ağlayan, model çekimi tarzı, (son derece detaylı CG birlik 8k duvar kağıdı), adam, başyapıt, yüksek çözünürlüklü, sığ alan derinliği, Keskin odak, hdr, 8k, Cannon EOS 5D Mark III, 85 mm, Sinematik, simetri , tam vücut , Harika fotoğrafçılık , dinamik kompozisyon, tüm vücut fotoğrafı, Gürültü Giderme, f 5.6, 85 mm, CineStill 800T, film fotoğrafı, akıcı, zarif poz, gerçekçi portre, yuvarlak gözler, cilt dokusu, yumuşak doğal aydınlatma, samimi kompozisyon, Cinestill 800T, modelshoot stili, (8k duvar kağıdı), mükemmel, başyapıt, yüksek çözünürlük, saçma, geniş ışık, Keskin odak, doğal aydınlatma, başyapıt, 4K, yüksek kalite, (gülümseme), ( büyük gözler)

Bu konunun farklı özelliklerini da yorumların altından iletebilirsiniz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.