e
sv

Yapay Zeka Radyoları da Ele Geçirdi: Karşınızda Yeni Nesil Radyo Teknolojisi RadioGPT

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Futuri, radyoların hem radyo programlarını hem de internetteki girme yapay zekaya emanet eden teknolojiyi duyurdu.

Derin öğrenme yöntemiyle öğrenmeen GPT-3 dil modeli, çıktığı gibi en popüler yapay zeka aracına gelen sohbet robotu ChatGPT gibi yapay zekaların da çıkışına yol açtı. Ancak bu model, pek çoğumuzun düşüncesinin bir yerde de barındırdığı tahmini çıktı.

Virgin Radio ve daha pek çok büyük yayıncıyla yazılım hizmeti konusunda iş birliği yapan Futuri, radyoların Tamamen yapay zekâ tarafından sahiplerini sağlayan Başlatmayı duyurdu. RadyoGPT adıyla çıkış yapan radyo, dinleyicilerine sunacağı içerikleri kendisi keşfediyor ve sunuyor.

Tamamen yapay zeka kontrolünde radyolar yakında geliyor:

radyogpt

RadioGPT, TopicPulse teknolojisi ile Facebook, Twitter, Instagram ve 250 binden fazla haber ve bilgi içeriğini tarıyor, trend olan unsurları belirliyor. Ardından bu başlıklar üzerine GPT-3 ile bir metin oluşturuyor ve bu metin, yapay zekâ tarafından üretilen ses ile dinleyicilere okunuyor.

RadioGPT, tek bir radyo istasyonunda kullanılmayacak. Yapay zeka, istemci radyo istasyonları tarafından kullanımı. Üstelik istasyonlar, yapay zekânın üreteceği programların tek, iki veya üç kişilik sunucularla yapımıp yapılmayacağını bile yapacak.

Sadece radyo programları da değil, sosyal medya paylaşımları da yapabiliyor:

RadioGPT, radyo sunumunun yanı sıra sosyal medya paylaşımları, blog yazıları ve diğer yazılı içerikleri de hazırlayabiliyor. Hatta TopicPulse Instant Video, trend olan bir konu başlığına ilişkin sosyal medyada paylaşılmak üzere video bile üretebiliyor.

RadioGPT’nin beta sürümü, Alpha Media ve Rogers Sports & Media yayıncıları tarafından kullanılmaya başlandı. Yapay zekânın test radyosuna buradan ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER

Spotify, Müzik Zevkinizi Sizden Daha İyi Bilen Yapay Zekâ Destekli DJ Özelliğini Tanıttı (Hem de Aşırı Gerçekçi Bir Sese Sahip)

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.