e
sv

TikTok, Artık Kullanıcıların Algoritmayı Sıfırlamasına İzin Verecek: Yeni Bir Başlangıç Yapabilirsiniz

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

TikTok, bugün bir güncellemeyle birlikte kullanıcıların “Sizin İçin” sayfasında gördükleri içerikleri kontrol edeni saklamaya izin verecek.

Instagram, TikTok, Facebook ve diğer tüm sosyal medya platformları, sahip olduklarılarla gizlemelerle kullanıcılarının ağırlığını çekecek içerikleri onlar sunabilmeyi amaçlıyor. Ancak kimi zaman çalıştırma kullanım şekliniz ya da kullanmadığınıza etmenler 10 sınırlamalı süre çalıştırma araçlarıyla tam yöntemlerle alt üst olabilme ve çalıştırmaz ilginizi denemen birden fazla içerikle doldurulabiliyor.

TikTok yetkilileriyse bu soruna bir çözüm bulma ve kullanıcıların her seferinde yeni hesap açmasını engellemek için “Yenile” (Refresh) isimli özelliğini duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar istedikleri zamanları sıfırlayabilecekler.

Takip ettikleriniz ve profiliniz bu bölgeden etkilenmeyecek

Yenile adı verilen bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, TikTok’un ayar bölümlerine girerek “Sizin İçin sekmesini yenile” Seçtiklerinden sonra saklamada gizli olan dosyaları sıfırlayabilecekler. Ancak bu özelliğin sadece TikTok’taki “Sizin İçin” sekmesini sıfırladığını ve Takip ettikleriniz, profiliniz ve içerik tercihlerinizi değiştirmeyeceğini hatırlatalım. Ayrıca resmi makamlar, bu dosyaları yüklemeden sonra geri alamayacağınızı belirtir.

TikTok yetkilileri, yürüttükleri TikTok’ta trend olan bazı videoların ve konuların belirli bir süre sonra dikkat çekmeyecelerini ancak bu videoları artık incelemek istemeyen kullanıcıların benzer içeriklerini sürekli olarak “Sizin İçin” sayfasında belirtiyorlar.

Kullanıcıların deneyimlerini gözlemlemek hatta bazı kullanıcılar sürekli olarak yeni hesap açmasına sebebiyet veren bu sorunu kökten ortaya çıkaran kişiler TikTok, kullanıcıların bu özelliği sayesinde akışlarında tam kontrole sahip olduklarını belirtiyor.

İLGİLİ HABER

Elon Musk, Bu Sefer de Twitter’ın “Sana Özel” Sayfasını Bozdu (Al Gırdın Gırdın)

Ancak tabii ki bu ekran özelliğinin sadece kullanıcıların ne tür içerikler göreceği Güneş verilerini sıfırladığını belirtmemiz gerekiyor. Yani bu özelliği kullandığınızda hakkınızda toplanan veriler silmiş olmuyorsunuz.

:
https://techcrunch.com/2023/03/16/tiktoks-new-feature-lets-you-refresh-your-for-you-feed-and-retrain-your-algorithm/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.