e
sv

Google, RCS Protokolü Üzerinden Yine Apple’a Sataştı: iMessage’la Dalga Geçtiği Reklamı CES Fuarında Yayınladı [Video]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google’ın Apple’a yönelik RCS bakışına bir yenisi daha eklendi. Şirket bu kez de bir billboard kiraladı ve tüm RCS kodlarını özel olarak paylaştı. Apple ise insanlar gibi…

ABD merkezli teknoloji devi Google, bundan yıllar önce “RCS” olarak etiketlendiği mesajlaşma sistemi Android işletim sistemine sundu. RCS, Android kullanıcıları arasında Apple’ın iMessage hizmetinde olduğu gibi mesaj atarken multimedya kullanımına imkan tanıyordu. , bu teklif daima terk edilmek.

Hal böyle olunca da Google, Apple’a yönelik bir ikna kampanyası başlattı. “#GetTheMessage” olarak etiketlenen bu kampanyada Apple’a göndermeler yapıldı. Şimdiyse bunlara en yenisi eklendi. Google bu kez, RCS protokolünün tüm kaynak kodlarını Las Vegas’ın yerinde orta yayınladı. Bir billboard üzerinde akıp giden kodlar, Apple’a yeni bir çağrıydı.

Apple dışındaki tüm markalar, RCS protokolünü benimsedi!

Google RCS

Google’ın RCS protokolü, bugün başta Samsung olmak üzere tüm akıllı telefon kullanıcıları tarafından benimsenmiş durumda. Bir tek soruna neden olan marka Apple ve şirket, inadından vazgeçecek gibi de temizlemek. Şayet bir gün Apple da baskılara dayanamaz ve RCS standartlarını kabul ederse; bugün kullandıkları WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalara genel olarak ihtiyaç olmayacak. Zira bu işlemleri kullanmak neredeyse her özelliği, Google RCS tarafından sunulmaktadır.

Bu arada; Apple’ın RCS hizmetine neden karşı çıktığını bilen kimse yok. Tim Cookzaten dikkat çekici çıkışlar yapıyor bazense “Kullanıcılarımızın bu hizmetini topluyoruz.” gibi demeçler veriyor. Google ise buradaki bağlantı yoluyla erişimini bir internet sitesi yayınlıyor ve neden RCS hizmetine geçiş yapılması gerekiyor tüm detaylar ile anlatıyor. Bu tartışmanın bir gün bitip bitmeyeceğini kimse bilmiyor.

Google’ın Las Vegas’taki bir billboard’da bulunan reklamı aşağıdan izleyebilirsiniz:

Las Vegas yetmezmiş gibi CES 2023’teki Google alanında da aynı reklam yayınlandı

:
https://www.macrumors.com/2023/01/04/google-apple-rcs-billboard-message/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.