e
sv

Galaxy Serisinin En Sevilenlerinden Biri Olmuş ‘Samsung Galaxy S2’nin Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bundan 10 yılı aşkın bir süre önce piyasaya sürülmeden önce, verilere göre sahip olduğu özellikler ile yüksek ilgi gören Samsung Galaxy S2 modelini sizler için ele geçirdi. Dönemine göre kaliteli kamera, devasa ekran ve daha pek çok özelliği ile teknolojileri teknolojisine oldukça uzak olan S2 modeli, yine günümüzde tercih edilebilir mi? Gelin cevaplayalım.

Evet, bu telefonu kullananların gözlerinin önünde dolmaya başladı bile, sahipler. Bugün konumuz, Samsung Galaxy’nin en popüler telefonlarından bir tanesi olan Samsung Galaxy S2 modeli. Henüz akıllı telefonların yeni popülerlik kazanmaya başladıkları süreler tanıtılan bu işlemciler, o gelmemiş göre efsanevi fotoğraflara sahip olsalar bile ne yazık ki günümüzde artık pek iş görmüş durumda değiller. Çünkü bizim sosyal medya uygulamaları, oyunları ve daha pek çok uygulama hızla depolama ve verileri kullanmak için kullandığımız bu tarz eski Android veya iOS cihazları oldukça sıkıntı yaratabiliyor. Ama sen onları boşver, biz seninle 2011’de kalalım diyerek Samsung Galaksi S2 cihazını ele geçirin.

Bir akıllı telefondan beklentilerimizi listelemek gerekirse bunların en başında kaliteli bir kamera ve büyük bir ekran geliyor. Ama bundan 12 yıl öncesine gidersek, telefonlarımızın sahip olduğu özellikler yalnızca bir hayalden ibaret. Çünkü o zamanlar yine akıllı kullanımlardan yararlanman içinde olsa bile günümüzdeki gibi fazla işleve sahip değillerdi. Ama doğal olarak yukarıda da söylediğimiz gibi, piyasaya sürüldükleri tarihlere göre oldukça iyi iş çıkardıklarını inkar edemeyiz. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan Samsung Galaksi S2‘nin şaka gibi özellikleri bir göz atalım.

Her şeyden önce, Samsung Galaxy S2 ne zaman çıktı?

samsung galaksi s2

Özelliklerine geçmeden önce, Samsung Galaxy S üzerindeki Efsanevi modellerinden bir tanesi olan Samsung Galaxy S2 ne zaman çıktı diyerek yanıtlayalım. Model, koreli dev teknoloji firması tarafından 2 Mayıs 2011 tarihinde özel bir lansman ile birlikte tanıtıldı. Dönemin en iyi akıllı telefonlarından bir tanesi olarak bilinen Samsung Galaxy S2, tanıtıldıktan kısa bir süre sonra alıcıların satılmaya başlandı.

Samsung Galaxy S2 özellikleri:

  • 4.3 inç ekran boyutu
  • 16 GB depolama
  • 1 GB RAM
  • 1650 mAh batarya
  • 8 megapiksel arka kamera
  • 116 gram ağırlık

Tek saklama deposunda kullanabileceğiniz donanımlardı: 4,3 inç ekran boyutu

4.3 inç ekran

Gelelim ilk olarak Samsung Galaxy S2’nin ekran alanlarına. model, 4.3 inç Super AMOLED bir ekran ile tanıtıldı. Günümüz ekran teknolojilerinin ve kısıtlamalarının yanından geçemese bile, 2011 Şehirlerine göre oldukça büyük bir ekranla tanıtıldığı söylenebilir. Hatta o dönemlerde bazı kullanıcılar hali hazırda tutum modellerini bırakıp, büyük bir ekrana sahip olduğu için Galaxy S2 modeline geçemediler. Bunun yerine daha küçük ekranlı Nokia veya Apple modellerini kullanmaya devam ediyorlardı. 4.3 inç büyüklüğündeki bu ekranımızın daha da ayrıntılarına indiğimizde 480×800 piksel boyutları bizi karşılıyor. Evet evet, yalnızca 480×800 piksel. Bu ekranımız, 60 Hz yenileme hızına sahipken, 5:3 bir ekran oranı bulunuyordu.

“Kanka telefon çok kastı ya, ben bi’ Instagram’ı silip yükleyeyim”: Samsung Galaxy S2 kaç GB depolamaya idare ediyor?

samsung galaxy s2 ve iphone 5

Gelelim eski model akıllı telefonların en büyük baş belası sorunlarından bir tanesi olan saklama güçlüklerine. Eğer son 10 yılı aşkın bir süredir akıllı telefonlarını deneyimliyorsanız, mutlaka depolama ile ilgili sorunlar ile karşı karşıya kalmışsınızdır. Çözüm olarak WhatsApp’ı veya Instagram’ı silip, tekrardan geri yüklemiş olabilirsiniz. Bir umut mesajı silmiş belki de son bakım olarak telefonu her ay tekrardan fabrika ayarlarına çevirmişte olabilirsiniz. Çünkü bu, o zamanlar Android telefon kullananların en büyük baş belası sorunlarından bir tanesiydi. Samsung Galaxy S2 modeli 16 GB deposu bir depo ilemişti. Artık 1 TB’lık depolamaları duruyor, 12 yıl önce üretilmiş bir telefonda 16 GB hafızayı çok görmemek gerekiyor. Dilerseniz bu depolamayı SD kart desteği ile 32 GB’a kadar yükseltebiliyordunuz. Neyse ki ki bizim akıllı telefonlar oldukça yüksek depolama alanları ile üretilmeye başlandı. Bu nedenle bu tarz sorunlar ile artık karşılaşma ihtimalimiz oldukça düşük.

Asla yeterli olmayan veya 1GB RAM

Samsung Galaksi S2

Depolama birimini bir kenara bırakırsak, eski akıllı telefonların en büyük sorunlarından bir tanesi olan RAM bozulabilir. RAM tarafı da bir akıllı telefon için oldukça önem arz ediyor. Hatta bundan 6-7 yıl önce arkadaş ortamlarında akıllı telefonların RAM kapasiteleri karşılaştırılırdı. Çünkü RAM, bilgisayarın daha hızlı çalışması oldukça büyük rol oynayan bileşenlerden bir tanesiydi. Samsung Galaxy S2 modeli de 1 GB Genişletilmiş bir RAM kapasitesi ile tanıtılmıştı. Elbette kendi telefonlarında da bu sorunu yine ortadan kaldırdı. Bizi böyle sorunlar ile artık karşı karşıya bırakmadıkları için dev akıllı telefon bulundurmak için bir teşekkür borcumuz olabilir.

Nokia’nın tuşlu telefonlarına hasret bırakacak 1650 mAh batarya

1650 mah batarya

Veri kaynakları klavyeli Nokia modellerinin, akıllı telefonlara göre şarjının daha uzun gitmesi tartışılıyor. Hatta çevrenizdeki büyüklerinizden mutlaka “bunun şarjı dayanmıyor, ben tekrardan nokia geleceğim” gibi sitemler de duymuşsunuzdur. Akıllı telefonların, eski Nokia modellerine göre daha az kullanım süresine sahip olmaları oldukça normal. Bunu en basit açıklama şeklimiz gerekirse, akıllı telefonlarımıza sahip oldukları özellikleri bir gün içinde çok daha fazlasını elde etmeyi sağlar. Hatta kullanmayasak bile telefonumuzda yüklü olan uygulamalar arkaplanda pil kullanmaya devam ediyor. Gelelim Samsung Galaxy S2’nin 1650 mAh yönetimiki bataryasına. Bu batarya ile birlikte Galaxy S2 modelimiz, 8.6 saat telefonla konuşma süresi veriyordu. Evet, bunun oldukça az olduğunu düşünüyorlar. 1650 mAh büyüklüğündeki bu bataryayı, Micro-USB şarj aleti ile saatlerce şarj edebilirsiniz sonra kullanabilirsiniz. Çünkü hızlı şarj teknolojisi o zamana kadar yaygın değildi. Ama eski akıllı telefonlardaki en güzel özelliği ne diye sorarsanız, kolayca değiştirilebilir musluklar vardır.

Kamera değil, hesap makinesi diyebileceğimiz 8 megapiksel kamera

Samsung Galaxy S2 Siyah

Kaliteli fotoğraflar ve videolar çekmeyi sevdiklerimiz için. Hatta artık günümüzün akıllı telefonlarının kameraları o kadar gelişmiş ki, profesyonel kameralara ihtiyaç duymadan görüntülemeyi elde edebiliyoruz. Hızlıca 12 yıl öncesine gittiğimizde, artık film çekebilen kameralardan 8 megapiksel Kaydetmelerdeki kameralara bölmeleri iniyoruz. Samsung Galaxy S2, 8 megapiksel yuvasında ve F2.6 üzerindeki açıklığında bir arka kameraya karar verin. Bu arka kamera 1080p 30 FPS video çekebiliyor. Telefonun ön yüzünü çevirdiğimizde ise 2 megapiksel Buluşmanızdaki ön kamera bizi karşılıyor. Bu kamera ise 480p modunda 30 FPS video kaydı alabiliyor.

116 gram ağırlık

Samsung Galaksi S2

Son olarak telefonun fiziksel özelliklerine değinelim. Telefon, başlıkta da gördüğünüz gibi 116 gram gemi. Bununla birlikte 125.3mm uzunluk, 66.1 mm genişlik ve 8.49 mm kalınlığa sahip modelimiz oldukça hafif ve tek elle kullanılabilir bir model. Şunu da söylemeden geçmeyelim, telefon yalnızca siyah ve beyaz davetiye ile satışa sunuldu.

Samsung Galaxy S2 kaç TL?

Galaxy S2 arka

Samsung Galaxy S2, 20 Haziran’da Türkiye’ye giriş yaptı. Lansmandan sonra 1 aylık bir süreç içinde Türkiye’ye gelen telefon, 1.699 TL fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Elbette şu an sıfır modeller ne yazık ki yok. Ama ikinci el olarak satın almak istediğinizde, ortalama 100 ile 500 TL arasında fiyatlar değişiyor.

Sizler için Samsung’un efsanevi modellerinden bir tanesi olan Samsung Galaksi S2 Yapısal tüm ayrıntılarla birlikte inceledik. Bizlere göre 2011 yılında tanıtılan bu model, o tarihe göre oldukça güzel bir yapıya sahip bir modeldi. Elbette, günümüzde bu telefonu kullanmak oldukça zor. Ama yine de bir zamanların efsanesi olduğunu inkar edemeyiz. Sizler daha önce Samsung Galaxy S2 kullandınız mı? Kullandığınız deneyimlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Okudukça sizlerin geçmişe yolculukları diğer efsane telefonlara bu içeriklerimizden ulaşmak:

İLGİLİ HABER

Çıktığı Döneme Damgasını Vuran Telefon Nokia 5800’ın Şimdi Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri

İLGİLİ HABER

Bir Dönem Samsung’un Efsane Telefonu Olan E250’nin Bugün Kulaklara Şaka Gibi Gelen Özellikleri (0.Facebook’u Hatırlayanların Gözü Yaşlı)

İLGİLİ HABER

Nokia’nın Efsane Telefonlarından N97’nin Şimdi Kulağa Şaka Gibi Gelen Özellikleri

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.