e
sv

Gizlilik Politikaları Nedeniyle Kullanıcılarını Başka Uygulamalara Kaptıran WhatsApp, Şeffaflık Sözü Verdi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

WhatsApp’ın yaptığı politika önerilerinde daha şeffaf olacağına dair Avrupa Birliği’ne taahhüt verdi. Platformun bu kararı, 2021 yılında büyük tepki toplayan politika değişikliğinin ardından geliyor. Kafalarını karıştıran o değişiklik, verilerin Facebook ile paylaşılacağını göstermiş ve kullanıcıların diğer uygulamalara yönelmesini sağlamıştı.

Dünyanın en popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, 2021 yılının Ocak ayında yeni bir gizlilik politikası yayınlamıştı. Ancak bu politika, verileri Facebook ile paylaşılabileceği izlenimi yaratması nedeniyle kullanıcılardan büyük tepki toplamıştı. Platform, yanlış anlaşıldığını anlatan açıklamaları yapsa da o dönemdeki birçok kullanıcı, WhatsApp’ı patlatmak Telegram ve Signal gibi uygulamalara başladı.

Aradan iki yıllık erişimin ardından WhatsApp, kafa karıştırıcı hizmet koşulları konusunda bugün bir kararın duyurulacağını duyurdu. Meta yürütücü faaliyet gösteren platform, politikalarında daha şeffaf olacağı konusunda Avrupa Birliği’ne taahhüt verdi.

WhatsApp, kullanıcıların politika değişikliklerini kabul taleplerini ve reddetmelerini kolaylaştıracak

Avrupa Komisyonu’nun internet ortamında yapılan basın açıklamasına göre WhatsApp, artık kullanıcıların hizmet hükümlerini güncellemesini reddetmesini kolaylaştırılacak. Ayrıca bunu yaptıklarında neler olacağı konusu da daha net aktarılacak.

Avrupa Komisyonu, 2021 yılındaki görüşme politika değişikliğinin ardından geçen yıl WhatsApp’tan bir talepte bulunmuştu. Platforma içerikli mesajda, kullanıcıların bildiklerini kabul ettikleri ve verilerinin nasıl kullanıldığını daha kolay anlaşılmasının Verilmesinin gerekli olduğu belirtilmişti. WhatsApp da bunun ardından değişiklikler yapmaya başlamamıştı.

İLGİLİ HABER

WhatsApp, Bilinmeyen Numaralardan Gelen Aramaları Artık Otomatik Olarak Sessize Alacak

Platform, şimdi de kullanıcıların politika değişikliklerini kabul etme veya reddetme daha fazla belirgin bir şekilde birliktelik söz vermiş oldu. Ayrıca onların kullanıcılarının yollarını nasıl etkileyeceğini ve bildirim bombardımanına uğramadan politika değişikliklerini gözden geçirmelerine, ertelemelerine veya kabul etmemelerine olanak tanıyacağını ekledi. vardı Avrupa Birliği için geçerli olduğunu vurgulayalım.

WhatsApp’ın tartışmayı ele alması ve güncel gelişmelere yol açan politika değişikliğine yol açması

İLGİLİ HABER

WhatsApp’tan Olay Açıklaması: Verilerini Facebook’la Paylaşamayanlar, WhatsApp’ı Kullanamayacaklar

:
https://www.theverge.com/2023/3/6/23627078/whatsapp-usage-terms-update-privacy

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.