e
sv

Apple’ın iPhone’ları Otomobil Anahtarına Dönüştüren Özelliğini İsteyen Tüm Markalar Test Edebilecek

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple, otomobil şirketi için hazırladığı yeni bir işletim kullanım sundu. “Car Keys Tests” olarak isimlendirilen bu uygulama, dileyen tüm otomobil işletmelerinin dijital anahtar yazılımlarını test etmelerine olanak tanımaktadır.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2020’de tanıttığı iOS 14 ile iPhone’lara dikkat çekici bir özellik getirmişti. Bu özellik, bir iPhone’un araba anahtarı olarak kullanılabilmeni mümkün kılıyordu. Yani araç deposu start/stop özelliği araçlarına binmek ve kullanmak için anahtara ihtiyacı olmayacaktı. Cepteki iPhone, bilekteki Apple Watch, bu işi yapabilecekleri.

Ancak bu özellik, aradan geçen yıllara rağmen pek de yaygınlaşmadı. Sadece BMW, Kia ve Genesis gibi birkaç marka, Apple’ın bu özelliğinden faydalanmak için kolları sıvadı. Yaşanan yeni bir gelişme ise Apple’ın bu konuda çok hevesli olduğunu ön seriyor. Zira şirketi, yeni bir uygulama ile dijital anahtar özelliğinin yaygınlaşması için otomobil kullanıcılarının işleri kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Yeni bir test uygulaması, isteyen tüm otomobil şirketi için erişime açıldı!

Apple Araba Anahtarları Testleri

Apple, otomobil şirketi için yeni bir uygulama Oluşturulan ve bunu ücretsiz olarak yayınladı. “Araba Anahtarı Testleri” olarak isimlendirilen bu uygulama, Apple’ın “MFi” olarak isimlendirilen sertifika yönlendirme dahil olan tüm otomobil işletmesi tarafından aktif olarak korunmaktadır. Peki bu uygulama tam olarak ne işe yarar?

İLGİLİ HABER

Aktif Olarak Kullanılan Her Dört iPhone’dan Biri, En Az 7 Yaşında

Dijital anahtar uygulamasına geçiş yapmak isteyenler tüm otomobil kullanıcıları, Car Keys Tests uygulamasına kolayca erişim sağlayabilecekler. Şirketlerin yapacakları yazılım çalışmaları, bu uygulama üzerinden alışveriş yapmak testi yapılacak. Komşularını sadece tükettiğimiz otomobil tüketicileri değil, Peugeot, Toyota veya Opel gibi dileyen tüm markalar, dijital anahtar hizmet verebilir hale gelecekler. Bu mezra ile Apple ile otomobil üreticisi arasında resmi bir iş ortaklığı kuruluşuna gerek kalmamış olacak.

:
https://9to5mac.com/2023/02/20/apple-launches-new-car-key-tests-app-for-iphone-as-adoption-lags/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.