e
sv

Magazin Dergilerindeki Ünlüler İfşa Oldu: Yapay Zeka ile Tüm Photoshop Çalışmaları Ortaya Çıkarıldı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İnternette ve dergilerde görülen ünlülerin yüzlerindeki fotomontajların ortaya çıkmasını sağlayan bir yapay zekâ yeteneği. Üstelik bu yapay zeka yapısını geliştiren yolculardan biri de Adobe’nin ta kendisi.

Sosyal medyanın son 10 yılda hayatımızda çok hızlı bir şekilde yer ülkesinin ardından pek çok ünlü özellikle Instagram üzerinden sık sık paylaşımlar yaparak “şaşalı hayatlar” oyuncularla paylaşmaya başladı. Ancak bu paylaşımlar kimi zaman ağır fotomontaja sahip olduğu için içeriden alay konusu oldu.

Ünlüler montajlı fotoğraflarının fark edilmemesi için daha çok harcamaya başlasa da Within adlı bir sağlık kuruluşu Adobe ortaklığında bu montajlı fotoğraflar gün yüzüne çıkarmaya ant içmiş durumda.

Her şey planlamak için

Yeme bozukluğuna sahip olan ve bu nedenle özgüven eksikliği ve psikolojik sorunlarla boğuşan insanlara yardımcı olmak için oluşturulmuş Within, oradan ve magazin dergilerde yer alan ünlülerin de göründükleri kadar fit olmadıklarını ispatlamak için genellikle fotomontaj işlemlerinin vazgeçilmezi olan Photoshop’un sahibi olan Adobe ile bir ortaklığa imza attı. Adobe, Photoshop’da montaj işlemleri için kullanılan “Yüze Duyarlı Sıvılaştırma“ve”Sıvılaştırma” özelliklerini tespit edebilen FAL Dedektörü isimli bir yapay zeka modeli geliştirdi. Photoshop’un kendi veri bankası sayesinde bilgisayaraen yapay zeka aracı, magazin dergilerindeki montajlanmış alanlarda bulunan bu işlemleri temiz fotoğraflarda orijinal haliyle ortaya çıkarabiliyor.

Spesifik olarak Jennifer Aniston ve Angelina Jolie gibi ünlüler üzerinde denenen yapay zeka modeli, pek çok fotoğrafta yanakelmacık kemikleri, göz altları, gıdı, çene ve ağız dışı fotomontaj etkisi tespit etti. Bilimsel araştırma amacıyla yapıldığı belirtilen bu sonuçların sonuçları ve yapay zekânın çalışma prensibiyse 16 sayfalık bir makale halinde yayınlandı.

İLGİLİ HABER

Photoshop’ta Bazı Renkleri Kullanım Ücretli Oldu!

İçinde ise yaptığı koruma fotomontajın gereksiz olduğunu ve onun insanının doğal şekliyle güzelliğini hatırlatarak “yeterince güzel değil”Düşüncelerinin kusurlu olduğunu belirtti. Ayrıca FAL Detector’ün tüm kaynak kodları da herkese açık bir şekilde burada bulunan Github sayfasında paylaşıldı.

:
https://withinhealth.com/learn/articles/perfecting-perfection-uncovering-problematic-celebrity-photoshopping

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.