e
sv

Google’dan Microsoft Word’ü Sildirecek Teknoloji: Dokümanlar’da Yapay Zeka, Kendi Kendine Yazı Yazacak

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, ağları geliştirmekte olduğu dil yapısını ve diğer yapay zekâ araçlarını en sonunda kullanıma açıyor. Google Docs’a metin yazdırma geliyor, geliştiricilere yapay zekalara erişim hakkı tanınıyor.

Uzun vadeli yatırımlar yapay zekâ teknolojileri artık her internet kullanıcısının kolayca erişip kullanımına azami düzeyde geldi. ChatGPT ve Midjourney gibi üretken yapay zekâlar da kendi bilgisayarları üstlendi.

Bugün, yapay zeka teknolojileri konusunda yakından takip edilen Google’dan da büyük haberler geldi. Google, kendi geliştirdiği yapay zekâlarını kullanımının açılacağını duyurdu.

Google’ın kullanım sunacağı yapay zekalardan bir örnek: Google Docs üzerinde otomatik metin yazma!

Google’ın kullanmamız yapay zekaları arasında yapay zeka ile metin üretmemizi sağlayacak bir teknoloji de bulunacak. Yapay zekâ ile istediğin konuda metni yazdırabilecek, bu cümle sözlerini istediğin şekilde düzenleyebileceğiz. Bu özelliğin denenmesi yaklaşan haftalarda başlayacak.

Geliştiriciler için üretilen yeni PaLM API ve MakerSuite:

google yapay zeka

Uygulama geliştiricileri, yeni PALM API’si ile Google’ın büyük kitle dil model erişimlerine sağlayabilecek. Bu sayede ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botları, müşteri hizmetleri için yapay zekâ destekli yanıt araçları ve akla gelebilecek her türlü projeyi geliştirebilecek.

Maker Suite ise geliştiricilere, projelerinin prototiplerini hızlı ve kolay bir şekilde üretme şansı sunacak. Ayrıca tüm projeler, Google’ın kendi bileşenlerinde depolanacak. Bu sayede bu sistemler için yüksek oranda sunucular satın almak gibi ihtiyaçlar ortadan kalkacak.

MakerSuite ve PaLM API, şu an için gelişmiş geliştiricilerin kullanımına açıldı. Her ikisine de erişim sağlamak için yakında bir bekleme listesinin oluşturulacağı açıklandı.

İLGİLİ HABER

Yapay Zekâ Uygulamaları ile Üretilen YouTube Videoları Virüs Saçıyor: 1 Saatte Onlarca Video Yükleniyor

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.