Windows işletim sistemine sahip olmak ya da Android işletim sistemine sahip olan mobil işletimde bir şeyleri yönetmek veya önemli bir işlem yaparken farklı bir ekran kullanmak komutu. Kablolu bağlantı ile pek çok farklı yöntem olsa da miracast ile kablosuz ekran paylaşımı yapmak çok daha kolay. Ekran paylaşımı yapmak için miracast uyumlu cihazlar aynı Wi-Fi ağına bağlı olması yeterlidir.
Miracast bilinenin aksine bir uygulama değil, bağlantı protokolüdür. Bu sistem ile aynı Wi-Fi ağına bağlı miracast uyumlu tüm cihazlar arasında ekran aktarımı yapılabilir. Pek çok cihazda dahili olarak bu sistemin bulunduğu için uyumlu cihaz sayısı bir hayli yüksek. Yine de ayrıntılara alışmadan önce miracast uyumlu olduklarından emin olun. gelin miracast nedir, nasıl kullanılır biraz daha ayrıntılı inceleyelim.
Miracast nedir?
Miracast, 2012 yılında yayınlanan ve aynı Wi-Fi ağına bağlı cihazlar arasında kablosuz ekran paylaşım imkanı sunan bir protokoldür. Bilinenin aksine bir uygulama değildir. Son yıllarda piyasaya sürülen neredeyse tüm cihazlar miracast uyumludur. Bu sayede çok farklı cihazlar arasında multimedya paylaşımı kablosuz olarak sağlanır.
Miracast ne işe yarar?
Miracast protokolünün öncelikli amacı, kullanıcıların kablo bağlantılarından kurtarmaktır. Tüm parçaları gittikçe akıllı hale geldiğimizde bulunduğumuz artık güç kaynakları dışında herhangi bir kablo kullanmak kullanıcılar için giderek bir zorluk haline geliyor. Bu nedenle miracast, en basit paylaşım için bile gerekli olan kabloyu ortadan kaldırıyor.
Miracast nasıl kullanılır?
- Yöntem #1: Windows için miracast kullanımı
- Yöntem #2: Android için miracast kullanımı
Yöntem #1: Windows için miracast kullanımı:
- Adım #1: Windows tuşu + K tuş testleri ile miracast taramasını açın.
- Adım #2: Kablosuz bağlantı istediğiniz ekranı seçin.
- Adım #3: Bağlantının gerçekleşmesini bekleyin.
- Adım #4: Yansıtma seçin.
- Adım #5: Aynı sayfa üzerinden şifrelerini kesebilirsiniz.
Windows işletim sistemi sahip olma ekranını miracast ile başka bir ekranı yansıtmak için kullanım hızını izlemeniz yeterlidir. İşlem sırasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ayrıntılar ve bilgisayar ekranını yansıtmak istediğiniz cihaz aynı Wi-Fi ağına bağlıdır. Farklı ağlara bağlı cihazlar arasında ekran yansıtması yapamazsınız.
Yansıtma türü de önemli noktalardan bir tane. Yalnızca bilgisayar ekranı seçeneği ile bağlantı ekranlarını görüntülemezsiniz, yinele seçeneği ile her iki ekranı da görüntü verirsiniz, genişletme seçeneği ile iki ekranı tek bir ekran gibi kullanırsınız, yalnızca ikinci ekran seçeneği ile görüntüleme yapmazsınız. En çok tercih edilen yansıtma türü, yinele seçeneğidir.
Yöntem #2: Android için miracast kullanımı:
- Adım #1: Android cihazların ayarlarını açın.
- Adım #2: Bağlantı örtüsünü açın.
- Adım #3: Kablosuz Ekran ya da Ekran Paylaşımı sayfasını açın.
- Adım #4: Kablosuz ağ paylaşımını açın.
- Adım #5: Yansıtmak istediğiniz ekranı seçin.
Android çalıştırma sistemine sahip mobil sürümlerin ekranını miracast ile başka bir ekranı yansıtmak için kullanımları izlemeniz yeterlidir. Adımlarda geçen başlıklar, Android kullanımlarının marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir. Yine de benzer sayfalarda, benzer adlarla bu ayrıntıları ve yansıtmayı gerçekleştirebilirsiniz.
Miracast uyumlu cihazlar:
Miracast ile Windows işletim sistemine sahip yayılma ekranını ya da Android işletim sistemine sahip mobil sürümlerin ekranını başka bir ekranı yansıtmak kolay olsa da bu işlem için ilk ve en önemli gereklilik, yansıtmak istediğin cihazlar miracast uyumlu olmaktan.
Üretici firma internet sitesi üzerinden Hepsinin miracast uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda buradaki bağlantı üzerinden ulaşımınız Wi-Fi ürün bulucu aracı ile testlerin türü, markasına ve modeline göre arama yaparak miracast uyumlu olup olmadığını tektir.
iOS ve MacOS’ta (iPhone ve Mac) miracast kullanılır mı?
iOS işletim sistemine sahip iPad ve iPhone ile MacOS işletim sistemine sahip Mac bilgisayarda ekran yansıtma özelliği vardır ancak bu özellik miracast olarak değil, AirPlay olarak adlandırılır. Maalesef standart miracast protokolü ile AirPlay sistemi uyumlu değildir. Bu nedenle Apple içeriklerini kapsayanki miracast sistemi kullanılmaz.
Son yıllarda artık pek çok farklı cihaz AirPlay uyumlu olarak sunulmaya ya da cihazla senkronize AirPlay uygulamaları geliştirilmeye başlandı. Cihazınızın uygulama mağazasından ya da üretici firma internet sitesi üzerinden AirPlay uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. App Store’da bulabileceğiniz ekran yansıtma uygulamaları çoğu zaman işe yaramaz.
Miracast atlama mı?
Miracast protokolü üçüncü taraf bir uygulama ya da ek bir cihaz olmadığı için Yatıştırmak bir hizmet değildir. Ancak miracast özelliğine sahip cihazlar, bu özelliklere sahip olmayan cihazlara göre pahalı olabileceğini düşünerek fiyat arttıran bir özellik olabilir. Yine de miracast kullanımı mi sahipliklerinin hayır, gösterimi değildir.
Kablosuz ekran yönetimi yapabilmenizi sağlayan miracast nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır gibi merak edilen soruları yanıtladık ve bu kullanışlı protokol hakkında gerekli açıklamalardan bahsettik. Miracast kullanım deneyiminizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.
Yorum Yaz