e
sv

Evde Kendi Kendinize Bile Tamir Edebileceğiniz Telefon Nokia G22 Duyuruldu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Nokia, yeni akıllı telefonu G22’yi duyurdu. Bu telefon, oldukça geniş bir bakış açısına sahip olsa da da önemli bir özellik sunuyor. Telefon, kolay tamir edilebilir bir yapıya sahip.

Bir dönemler dünyanın en ünlü cep telefonu üreticisi olsa da şimdilerde eskisi kadar konuşulmayan nokia, dikkat çekici bir işe imza attı. Mobil Dünya Kongresi (MWC 2023) kapsamında G22 olarak adlandırdığı yeni bir akıllı telefonu tanıyan şirket, bu telefonun teknik özellikleriyle değil, kolay tamir edilebilir yapısı ile ön plana çıkardı. Gelin bu bağlantı detaylarına yakından bakalım.

Akıllı telefon endüstrisiü yakından takip edenler, iFixit adlı şirketin adını mutlaka duymuşlardır. Telefonların tamir edilebilirliklerini ölçen şirket, her akıllı telefona bazı kriterler bazında puanlar veriyor. İşte Nokia, G22 için iFixit ile bir iş birliği yaptı. iFixit, bu iş birliği kapsamında Nokia G22 için özel bir tamir kiti ve bir dizi kılavuzu oluşturuldu. Tamir işlerinden anlaman evleri bile bu kit ve rehberler yardım ile telefonunu tamir ettirme.

Nokia’nın tamir edilebilir telefonu G22 işte böyle görünüyor:

nokia g22

Nokia Ürün Pazarlama Müdürü Adam Ferguson, bu tamir kolaylığı konusunda o kadar iddialıydı ki G22’nin lansmanı sırasında tamir kitini telefon kullanarak tamir etti. Telefonun bataryasını değiştireceğini diyen Ferguson, bu işlemin 5 dakikadan kısa süreceğini ifade etti. Tamir işlerinden anlamadığını beyan eden Nokia yetkilisi, tablet kullanımını gerçekten de 5 dakikadan kısa sürede başardı.

Nokia G22 için çıta tamir kiti işte böyle görünüyor:

Nokia G22 tamir kiti

Yukarıdaki, iFixit tarafından yaratılan tamir kitini görecek. Bu tamir kitindeki donanım olanakları, çok da özel bir ekipman olmaması görüyorum. Pek çok akıllı telefon tamircisinin kullandığı, Nokia G22’de de kullanıldığı.

İLGİLİ HABER

Bir Dönem Milyonlarca Kişinin Kullandığı Nokia 6230 Modelinin Bugün Kulağa Şaka Gibi Gelen Özellikleri

Nokia G22’nin teknik özelliklerine de bakalım:

Ekran 6,52 inç, HD+, 90Hz
İşlemci Unisoc T606
Veri deposu 4 CİGABAYT
Depolama 64-128 GB
Arka Kamera 50MP+2MP+2MP
ön kamera 8 MP
Batarya 5.000 mAh (20 watt)

Tüm bu geliştirmeye sahip Nokia G22, 180 avro içeriği satın alınabilecek.

Tamir edilebilirlik, akıllı telefon dünyası yeni trend olabilir

tamir edilebilir telefon

Tüketim çılgınlığı yavaşlamış durumda. Bunun doğal küresel ekonomik ömürler ile ilgi de var. Ancak sürdürülebilirlik, son dönemler çok fazla ön plana çıkıyor. Hal böyle olunca da alıcılar, akıllı telefonlar tamir edilebilir hale gelebilir. Hatırlayanlar olacaktır; ABD merkezli teknoloji devi Apple, 2022 yılında İnsanların kendi iPhone’larını tamir edebilme imkanlarını bir program yürütmesini sağlayabilir duyurmuştuk.

İLGİLİ HABER

Nokia, 60 Yılında Sonraki İkonik Logosunu Değiştirdi

Sadece Apple değil, Samsung da benzer bir program Kullanıcılara hizmete sunuldu. ayrıca Android ekosisteminde akıllı telefon üreten aktarıcılar, son yıllarda ürünlerine verdikleri yazılım destekleri sürelerini de artırmaya özendiriyor. Örneğin OnePlus. Şirket, kısa bir süre önce tanıttığı OnePlus 11 serisinde 4 yıl Android, 5 yıl güvenlik güncellemesi sözü verdi. İşte bu uzun destek süresi, ömrü tamir edilebilirlikle birleşecek gibi görünüyor.

:
https://www.cnet.com/tech/mobile/the-future-of-phones-is-diy-repairability/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.