e
sv

Spotify, Müzik Zevkinizi Sizden Daha İyi Bilen Yapay Zekâ Destekli DJ Özelliğini Tanıttı (Hem de Aşırı Gerçekçi Bir Sese Sahip)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Spotify, yapay zekâ destekli DJ duruşu. Genel olarak gerçekçi bir sese sahip olan bu yapay zekâ, kullanıcıların müzik zevkine göre görüşlerini önerecek.

200’den fazla abonesiyle dünyanın en popüler müzik ve podcast platformu konumunda bulunan Spotify, kullanıcı deneyimi içerikleri için yeni bir özellik getirdiğini duyurdu. birliklerinin bugün paylaştığı blog gönderisinde, özelliğin yapay zekâ destekli bir DJ olduğu belirtildi.

yapay zeka DJ’i‘ olarak adlandırılan yeni özellik, Spotify tarafından “Spotify’da müzik dinlemenin ve sevdiğini çevreleyenla daha da derinden bağlantı kurmanın yeni bir yolu” olarak tanımlanıyor. Özellik için yapay zeka şirketi OpenAI’danDJ’in sesi için ise geçmişteki yaz bölümleri Spotify tarafından satın alınan Sonantic’ten yardım alındığı da belirtiliyor.

AI DJ, gerçek bir insan gibi konuşuyor, sevebileceğiniz müzikleri size gösteriyor

Açıklamalara göre yapay zekâ destekli DJ, kullanıcılar ve onların müzik zevklerini çok iyi bir şekilde biliyor. Özellik, dinleme geçmişine ve mesajına göre abonelere şarkılar dinletiyor. Spotify bununla ilgili şu ifadeleri kullanıyor: “DJ, sizi ve müzik zevkinizi o kadar iyi tanıyan ki, beğeneceğiniz son şarkıları tarıyor veya sizi geçmişte yıl dinlediğiniz nostaljik bir çalmaya götürüyor.”

Daha da kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı amaçlayan yeni özellik, ayrıca boyut önceki yıllarda dinlediğiniz şarkıları dinletebileceksiniz ve geri bildirimlerinize göre gösterilen müzikleri değiştirebilecek. Özelliği fazla kullandıkça DJ’in önerilerinin daha fazla oranda iyileşeceği belirtiliyor.

Son olarak DJ’in oldukça aşırı gerçekçi bir sesle geldiğini söylememiz mümkün. Şirketin yayınladığı videoda yapay zeka ses platformu Sonantic ile yarattığı sesin, gezegenlerin gerçek bir insanın sesine benzediğini gördüğünü. DJ, size neden o müziği topluyorsunuz, o şarkıyı en son ne zaman dinlediğiniz gibi birçok konuyu da açıklıyor.

İLGİLİ HABER

Spotify Premium Üyelik Fiyatlarına %42 Zam Geldi! İşte Güncel Kriterleri

Yapay zekâ destekli DJ özelliği, şimdilik ABD ve Kanada’daki Spotify Premium aboneleri kullanılmak üzere sunulur. Diğer bölümlerde ne zaman ilerlemek ise ilerleyen dönemlerde gittik.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.