e
sv

ABD’de Z Kuşağının iPhone’u Android’den Daha Fazla Tercih Ettiği Anlaşıldı: Ancak Sebebi Kalite Değil!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Z kuşağının, Android’den çok iPhone gruplarının tercih ettiği ortaya çıktı. Ayrıca gençlerin, Apple’a sahip olmama endişelerinden dolayı Apple ürünlerini aldıkları da görüldü.

Apple ve Android arasındaki rekabet, tahminde bulunulacağı gibi Z kuşağı olarak kesin kesimde de mevcut. Ancak Financial Times’ın yöneticisi yeni bir rapor, gençlerin Apple’ı ciddi oranda daha fazlası tercih oluşturma ve bu işlemin sosyal bir baskı oluşturmasını ortaya koyar.

Rapora göre, 1996 sonrası doğanların oluşturduğu Z kuşağı ABD’deki tüm iPhone kullanıcıları %34’ünü oluşturuyor. Samsung için ise bu oranın %10 olduğu, daha eski doğanlar için ise Android işlemciler ve iPhone’lar arasında daha eşit bir ayrım olduğu aktarılıyor.

Gençler, Apple sahibi olmaktan endişe duymaktan

Financial Times, genç kullanıcıların Apple sahibi olmasından dolayı Endişeler gördüğünü aktardı. Sosyal baskı da gençleri Apple ürünlerini ve hizmetlerini satın alırken şirket pazar payının birden fazla ürün liderliğini artırmasını sağlıyor. Yani gençlerde Apple’a olan geçiş, yalnızca telefonlarda değil, diğer ürünlerde de mevcut. rapor, bu kullanıcı AirPods, Apple Watch ve Mac gibi cihazların daha çok alacağını söylüyor.

Canalys’in yaptığı bir çalışmasına göre Apple, dünya çapında satılan ona 100 iPhone için 26 iPad, 17 Apple Watch ve 35 AirPods satıyor. Samsung ise aynı miktar için 11’den az tablet, 6 akıllı saat ve 6 kulaklık satıyor. Benzer oranlar diğer Android telefonlarda da mevcut. Bu durum da Apple’ın, Android’lerin ortalamalarından daha pahalı olmasına rağmen, tüketiciler tarafından daha fazla tercih edildiğini bir kez daha gösteriyor.

İLGİLİ HABER

Apple’ın iPhone’ları Otomobil Anahtarına Dönüştüren Özelliğini İsteyen Tüm Markalar Test Edebilecek

Buna ek olarak Financial Times’a konuşan araştırmacılar, Z kuşağından geçtiğinizde akıllı telefonlarda günlük 6 saat geçmesiyle çevrimiçi ortamlarda en çok vakit geçiren kesim aktardı. Sonuç olarak da Apple’ın ekosisteminin karar alma süreçlerinin sona erdiği görüldü.

Avrupa’da da benzer bir durum mevcut

Canalys keşfi, Android’in daha büyük bir pazar payı olduğu Avrupa’da da benzer yönlendirmelerin öngörüldüğünü gösteriyor. Buna göre Batı Avrupa’daki 25 yaşındaki Apple kullanıcılarının %83, iPhone kullanmaya devam etmek istiyor.

Z kuşağı yaşlandıkça ve yeni nesiller geldikçe bu trendin muhtemelen büyüyeceğini ve Apple’ın daha da yaygınlaşacağını tahmin etmek zor değil. Bu deneyime, rakiplerle yeni karşılaşmaya erişme oldukça zorlaşabilir.

:
https://www.macrumors.com/2023/02/21/apple-popularity-with-gen-z-challenge-for-android/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.