e
sv

NVIDIA Kameraya Bakmasanız Bile “Bakmışsınız Gibi” Gösteren Yapay Zekâ Sistemini Duyurdu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NVIDIA, özellikle toplantılarda ve canlı yayınlarda aşırı kullananları ‘Göz Teması’ isimli özelliğini duyurdu.

Özellikle YouTube ve Twitch gibi platformlarda dijital içerik üreten hemen hemen herkesin genelgesi bir altın kuralı vardır, “Konuşurken her zaman kameraya bak”. Profesyonel içerik kullanıcıları her ne kadar bu hükümet benimsemiş olsa da bazı içerik kullanıcıları için sürekli olarak kameraya bakmak zor olabiliyor.

NVIDIA ise 2020 yılında tanıttığı ve dijital içeriği özel olarak hazırladığı NVIDIA Yayını isimli uygulamaya bu sorunu kökten çözecek bir özellik getireceğinizi duyurdu. “Göz Teması” adı verilen bu özellik sayesinde kameraya bakmasanız bile “kameraya bakacaksınız”.

Şu anda test etmelerine rağmen oldukça başarılı

Göz teması (Eye Contact) isimli bu özellik, diğer NVIDIA Broadcast özellikleri gibi NVIDIA RTX 2060 veya daha fazlası ekran kartlarına sahip bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Henüz beta testlerini olan özellik, ekran kartınızın uyguladığı ve yapay yapmalarını kullanarak Deepfake benzeri bir sistem gözlerinizi simüle ederek ekrana bakmasanız bile bakmışsınız gibi görünmenizi sağlayan. Özellikle kameraya bakmakta zorlanan ya da videoları bir yerden okuyarak hazırlayan kullanıcıları tamamen ortadan kaldırmak için bu özellik tüm NVIDIA kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuluyor.

NVIDIA tarafından üretilen demoda da gördüğünüz gibi özellik çoğu zaman karmaşık çalışsa da ara sıra ortaya çıkıyor animasyon gibi görünme ve oldukça bozuk görüntüler çıkabiliyor. NVIDIA yetkilileriyse bu özelliği yakında tamamen optimize edeceklerini ve çok daha gerçekçi bir hale getireceklerini belirtiyor.

İLGİLİ HABER

NVIDIA, Tost Makinesiyle Çekilmiş Videoların Bile Kalitesini Arşa Çıkaracak Yeni Yapay Zekâ Teknolojisini Tanıttı

Toplantılar, canlı yayınlar ve videolar başta olmak üzere pek çok alan kullanımı bu özellik çok yakın televizyon programlarından tutun da basit toplantılarda bile toplandılar.

:
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/jan-2023-nvidia-broadcast-update/?ncid=afm-chs-44270&ranMID=44270&ranEAID=TnL5HPStwNw&ranSiteID=TnL5HPStwNw-uqeL8kPau2OyB8GE6jenmw

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.