e
sv

GTA: Vice City Oynarken Hepimizi Çileden Çıkaran Helikopter Görevi Neden Bu Kadar Zordu?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Neredeyse evladılığını, gençliğini süsleyen nadide oyunlardan bir tanesi olan Grand Theft Auto: Vice City, bundan tam 20 yıl önce sürülmüştü. Oynayanların çok büyük bir sonucu çileden çıkartmayı başaran helikopter görevi hâlen dün gibi aklımızda. Peki bu görev neden bu kadar zordu?

Oyun dünyasının en popüler serilerinden biri olan Grand Theft Auto’nun Vice City oyunundaki ünlü helikopter görevi, birçok oyuncu tarafından gelmiş geçmiş en zor GTA görevi olarak kabul ediliyor.

Bizler de yıllar önce neredeyse hepimizi onca zahmete sokan bu görevin neden bu kadar zor bilmek ayrıntılı bir şekilde göz atmak istedi. O hâlde gelin, hep birlikte bakalım.

Her şeyden önce, tüm beyninde helikopter görevi olarak kalan ”Demolition Man” görevini kısaca hatırlayalım.

Görev, Avery Carrington’ın yola çıktığı bir inşaatı yok düzenlemesini istemesiyle başlıyordu. Ana karakterimiz Tommy, inşaat alanından uzaklaşıyor ve uzaktan kumandalı küçük bir helikopteri kontrol etmek üzere minik bir minibüse biniyordu. Helikopterin kontrollerini ortadan kaldırmak harekâtta ise dört bombayıverilen süre içinde inşaatın çeşitli yerlerine yerleştirmemiz istenmişti.

Aradan geçen onca şeyi elde ediyorsak, hâlen daha birçoğumuzun unutamadığı bu görev gerçekten çok mu zordu yoksa biz mi küçüktük?

GTA: Vice City’yi yıllar önce, Çoğumuz küçüktük veya oyunlar hakkında deneyimizdik. Bu etken de görevin zorluğunu pekiştiriyor olsa da da helikopter görevinin kendi içinde de gerçekten zorlu bir görevin teslim edilebileceğini kabul edebiliriz. Görevi zorlayan birçok sebep bulunsa da bu görev en çok zoransız, bilgisayardan oynayan kullanıcıların klavye ile oynamasıydı.

Helikopterin oyun kollarındaki kontrolleri, klavyeye göre daha rahat sayılabilecek bir seviyedeydi. Klavye ile çalışırken kullanılanlar ise oyun içinde ilk defa yazılanları yeni bir kontrol şeması ile karşılaştılar. Klavyenin ”Num” tuşlarını kullanarak kontrol ettiğimiz helikopter, zorlu kontroller ile ciddi bir alışmaya ihtiyaç duyuyordu.

Görevin tek zorluğu bu değildi, yapım yönergeleri ile belirtilen yerleri bulmamız ve dört adet bombayı yönlendirmemiz gerekiyordu. Stresi, heyecanı ve zorluğu artıran bir diğer faktör ise ilk bombayı teslim almaz yedi servisi bir süre başlıyordu ve bu yedi dakika içinde görevimizi tamamlamamız gerekiyordu.

Minik helikopterimizi hücre peşimize çalışan inşaat işçileri de bu görevin önemli bir parçasıydı. Ellerinde delici ile helikopterimizi kovalarken üst üste binen tüm bu inceleme, helikopter görevini zor bir hale getirmişti. Tüm bunların bileşenlerine geliyor, dört bombayı da yerleştirdiğimize ise binayı patlatıyor ve görevi başarıyla tamamlıyorduk.

Bazılarımız bu görevleri defalarca defa denedi, bazılarımız ise kısa sürede tamamlayarak göreve zor diyenler ile dalga geçmeyi tercih etti.

Gücümüzün hâlen daha unutamadığı helikopter görevi, 20 yıl önce gerçekten zorlu bir görevdi. Özellikle de ilk defa karşılaşıyorken. lakin günümüz şartlarında tekrardan bu tarz bir göreve denk gelseydik belki de rahatlıkla kullanabilirdik. Çünkü oyunlar, çok daha yaygın ve bulunma bir hâle geldi. Hâl böyle olunca da herkes tecrübe kazandık ve daha zorlu görevler ile birden fazla kez yüzleştik.

Tüm bunlara rağmen günümüzde piyasaya sürülen birçok oyunu hedeflenenüzde, eskiye göre çok daha basit bir yapıya sahip ve hedef kitlelerinin daha genel kesime yöneldiğini rahatlıkla görebiliriz. Büyük bir çoğunlukla, eskiden oynadığımız oyunlardaki mücadele ve zorluktan oldukça uzak, herkese hitap etmeye çalışan yapımlar hâline geldiler. Sektör büyüdükçe, böyle olması da görevliydi. Peki siz ünlü helikopter görevi ile ilgili nasıl bir anıya gidiyorsunuz? Yanıtlarınızı yorumlarda merakla bekliyoruz!

BONUS: Helikopter görevi tekte geçenler Karpov’u da tek denemede yenerlerdi diyebilir misiniz?

İLGİLİ HABER

Uzaklarda Bir Yerlerde Geliştirilmekte Olduğunu Bildiğimiz GTA 6 Hakkında Tüm Detaylar

İLGİLİ HABER

Zorluğuyla Pek Çok Oyuncunun Korkulu Rüyası Olan ‘Souls-like’ Türü Oyunlar Nasıl Ortaya Çıktı?

İLGİLİ HABER

Zam Gelmeden Önce Almanız Gereken 10 Oyun Tavsiyesi: Ekipten de Öneriler Var!

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.