e
sv

Valve, Hilecileri Oltaya Getirdi: 40 Bin Hesap Banlandı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

CS: GİT ve Dota 2 gibi popüler çevrim içi oyunlarla ünlenen Kapaközellikle hilecilere sert karşı tavırlarıyla bilinen Geçmiş binlerce oyuncu tek bir gecede banlayan şirket, bu sefer de Dota 2 hilecilerine savaş açtı.

Milyonlarca oyuncu tarafından aktif olarak oynanan MOBA oyunu Dota 2’deki bazı açıklardan yararlanarak 3. parti hile kullanan oyuncular, “bal küpü” İsmi verilen bir yayıldı tespit edildi ve uzaklaştırıldı.

Valve, Hilecileri Oltaya Getirdi: 40 Bin Hesap Banlandı

40 Binden Fazla Hesap Banlandı

Kullanıcıların üçüncü şahıs yazılımlarını kullanırken Dota 2 Client’ı üzerinden bilgi edinilmesini sağlayan açık, tespit edildiği gibi Valve tarafından kapatılmıştır. Ancak bu açık tespit edildikten sonra tamamen kaldırılmadı. Hilecileri yakalamak için “bal küpü” yöntemi.

bal küpü yöntemi, siber güvenlik alanında sisteme saldıran veri saklama ele geçirme için kartvizit olarak bırakılan açıklara verilen ad olarak muhafaza ortaya çıkıyor. Valf, açığın tespit edilmesinden sonra açık hilecileri tespit edecek şekilde değiştirerek 40 binden fazla hesabı saptadı.

Belirlenen hesaplar, VAC Yasağı ile karşı karşıya karşıya. VAC Ban, genellikle Steam üzerindeki çoğu çevrim içi oyununu oynamanıza, direkt olarak Steam gözetiminde işlenen ve hatta donanım kompleksinde bulunan bir ban türü olarak bilinir.

Konu hakkında Valve’ın açıklaması ise şu şekilde:

“Oynarken Dota öğrendiğinden veri okuyan herhangi bir uygulama çalıştırıyorsanız günlüğünde kalıcı olarak Dota oynamaktan erkekler olabilir.”

Call of Duty: Warzone Mobile App Store Sayfası Açıldı
OYUN

Call of Duty: Warzone Mobile App Store Sayfası Açıldı

Call of Duty: Warzone Mobile App Store sayfası kurulmuştur. Peki, battle royale uygulamasının başarılı bir örneği olan Warzone’un mobil sürümü ne zaman piyasaya sürülecek? Söz konusu yapıma dair merak edilen detaylar haberimizde.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.