e
sv

Bir Twitch Yayıncısı Beyin Sinyallerini Kullanarak Elden Ring Oynadı!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Twitch yayıncısı Perri Karyal, bir EEG kullanarak sadece beyin sinyalleriyle Elden Ring oynatmayı başardı.

2022’de “Yılın Oyunu” ödülünün sahibi olan Elden Ring, son derece başarılı bir soulslike oyunu olmasına rağmen kimi oyuncular için fazlasıyla zor. Oyun bölümleri fare klavyesi ya da kontrolcüyle oynamak zorken bazı oyuncularsa alışılmışın dışında kullanmak kullananlar.

Kanadalı Twitch yayıncısı Perri Karyal da oyunu en sıra dışı şekilde oynayan oyunculardan birisi. Keza kendisi bir EEG kullanma oyunu sadece “düşünce gücüyle” oynayabiliyor.

Peki Perri bunu nasıl başardı?

Tam zamanlı Twitch yayınları yapan ve aynı zamanda 20’li yaşlarında olmasına rağmen Psikoloji yaşamış Master yapmış olan başarılı yayıncı, uzun süreli yayınlarında bir elektroensefalogram (EEG) kullanarak oyunlara beyinlerin içinde bulunan tepkileri izleyicileriyle paylaşıyordu. Ancak Perri Karyal, bunu bir adım öteye taşıyacak EEG’den aldığı beyin sinyallerini kullanarak oyunların belirli hareketlerini sadece düşünerek yapmaya başladı.

Karyal bunu yapabilmek için EEG’yi özel bir bilgisayar korsanlığına bağlıyor ve belirli nesnelerle ortaya çıkan nihai sonuç oyundaki belirli komutlara atıyor. Bu sayede Karyal sadece düşünerek oyundaki karakterini iyileştirebiliyor ya da saldırabiliyor. Ancak tabii ki Perri’nin Elden Ring’i baştan sona sadece düşünerek oynaması pek de mümkün değil. Çünkü EEG’nin belirli özelliklerini algılayabilmesi için Perri’nin en az birkaç saniye odaklanması gerekiyor. Bu nedenle ünlü yayıncı bu teknik pek de sıkmıyor. Ancak Perri’nin bu oynama şekli hem sosyal ortamlarda hem de Twitch’te büyük yankı uyandırdı. Hatta Elden Ring’in yapımcıları şirketi olan Bandai Namco bile yayıncısının Twitter’daki bir videolarının içinde “Pekila, ne ve nasıl?diye sordu.

Aslında bunu siz de yapabilirsiniz

Asıl amaç beyindeki boyutlarını ölçmek olan EEG, genellikle hastanelerde ve tıbbi kliniklerde kullanılır. Ancak isteyen herkes bir EEG sahibi olabilir. ABD’de en düşük fiyat 1000 dolar (yaklaşık 18.810 TL) başlayan bu cihazları kullanmaksa sandığınız kadar kolay değil. Kullanarak EEG’nin beyninizi doğru şekilde tarayabildiğinden emin olmanız gerekiyor. Daha sonrasındaysa EEG’nin beyin sinyallerinizi belirlilara göre odaklamayı öğrenmeniz gerek.

İLGİLİ HABER

Beyin Felci Geçiren Bir Hasta, Geliştirilen İmplant Sayesinde Sadece Düşünerek “Konuşabiliyor”

Perri’nin bu başarısını aslında düşünce gücüyle oyun oynamanın bugün bile mümkün olduğunu ortaya koyuyor. Pek çok oyuncuysa yakın ölüm Perri’nin kullandığına çok benzer bir teknoloji sayesinde tüm oyunların kontrolcü ya da klavyeye gerek duyulmadan oynanabileceğini düşünüyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.