e
sv

Eski Facebook Çalışanından Uygulamanın Pil Tüketimi Hakkında Skandal İddia: “Bilerek Yapılıyor”

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Facebook’un kovulan eski çalışanlarından biri, şirket kullanıcılarının bataryalarını hızlı tüketen bir işlem eklediğini iddia etti.

Şimdilerde Meta şirketi bünyesinde bulunan Facebook’un eski çalışanlarından biri George Hayward, skandal yaratacak bir iddia ortaya attı. Şu an için bu iddianın girişimciliği yok. Hem belirtmemiz gerek; Birçok evliliğin çıkarılması için büyük masraflara bu tarz iddialar yöneltilebilir.

İddiaya göre Meta’nın çatısının altında bulunan Facebook, akıllı telefonlarda algılanan çok fazla pil tüketen bir yazılıma sahip. Gelin detaylarına beraber göz atalım.

İddiaya göre Facebook, ‘Negatif Testi’ isimli bir işlem yüzeyi algılayan çok fazla pil tüketiyor

Facebook’un yaptığı şeyler bir adına “negatif testi” Kullanılan ve teknoloji sistemlerinin bir çalıştırma özelliklerini test etmek veya bir arayüz değişikliğinin nasıl olabileceğini görmek için bir kişinin telefonunun pilini gizlice bitirmesine izin veriyor.

Hayward, Facebook ana şirketi Meta tarafından kovulmuş bir insan için negatif teste katılmayı reddetmeyi reddetti. Kendisinin söylediğine göre müdürüne bu testinin zararlı sonuçlarını belirtmiş ancak müdür, Az sayıda insana zarar vererek büyük kitlelere yardım edebiliriz’ demiş.

İLGİLİ HABER

Meta, Sahte Hesaplar Açarak Facebook Kullanıcılarından Veri Çalan Yapay Zekâ şifresini Dava Etti

Dediğimiz gibi, Facebook’un bunu yapıyor olup olmadığına sahip değil. soruşturma avukatı da bu iddiaya ithafen “Negatif test tamamen yasaldır ve bataryayı hızlı tüketen bir şey değildirşeklinde açıklama yapar.

:
https://www.phonearena.com/news/facebook-drains-phone-batteries-intentionally_id145227

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.