e
sv

Klavyeleri Ortadan Kaldırabilecek ‘Akıllı Cilt’ Geliştirildi: Bir Sprey Yardımıyla Elleriniz Klavyeye Dönüşüyor! [Video]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bilim insanları, elektronik cihaz kullanımımızı tamamen değiştirebilecek bir teknoloji geliştirdi. Yapay zekâ destekli teknoloji, ellerinize sıktığınız bir spreyle klavye olmadan bilgisayarlarda bir yazma şeylerinizi sağlıyor.

ABD’nin California eyaletindeki Stanford Üniversitesi’nde bulunan gözlemciler, seçmeler klavye kullanarak ortadan kaldırabilecek bir teknoloji geliştirdi. Yeni teknoloji, Nature Electronics tarafından yayınlanan bir yayın yapıyordu.

Geliştirilen sistem, herhangi bir klavyeye ihtiyaç duymadan bilgisayarlarda yazmaya devam etme olanaklarını bilir. Bunu da cildinize sıktığınız bir spreyle birlikte yapıyor. Evet, yanlış duymadınız. Bu spreyi koruyucu güneş kremi sürüyor gibi ellerinize sıkıyorsunuz ve klavye kullanımı ortadan kalkıyor.

Sprey, yapay zekadan yararlanıyor

Bir ‘akıllı cilt’ olarak da nitelendirilen ayrıntılarına bakalım. Uzmanlar, spreyi biyouyumlu bir yük yapmış. Sistem, makine kullanımını klavyede hangi kısma bastığınızı koruyor ve hareketlerinizi izliyor ve böylece fiziksel klavye ihtiyacını ortadan kaldırıyor. İndirdiğiniz videodan nasıl çalıştığını görün.

Bu biyouyumlu deriler, eldiven veya diğer benzer teknolojilerden ince bundan dolayı daha az rahatsız edici olduğu ve daha kolay bir kullanım gösterdiği için şarkı söylemek mümkün. Yazıcılar, spreyin ciltle birlikte bükülebilen ve hareket edebilen bir ağırlığa sahip olduğunu belirtiyor. Bu malzeme, hareket algılayan ve onları yapay zekaya gönderen sensörlere sahip. Yani; Ellerinizi taramadan, sanal bir klavyeye bir şeyler yazıyorsunuz, ardından tahmin ise sistem ne yazdığınızı söylüyor.

Bunlara ek olarak bilim insanları, yapabilecekleri yalnızca klavyeler ile sınırlı değildir, ayrıca akıllı telefonlardaki uygulamalar için de kullanılabileceğini söylüyor. Hatta sanal gerçeklik için kullanılabileceğini bile belirtiyorlar. Tabii böyle bir şey olursa yeni teknoloji, VR’da gerçekten bir şeyler hissetmenizi sağlayamayacak; Ancak şu an kullanılan eldivenlerden çok daha rahat bir kullanım sağlama potansiyeline sahip.

İLGİLİ HABER

Dünyanın En Zengin İnsanları Bir Anda Tüm Servetlerini Kaybedip Evsiz Kalsalar Nasıl Görünürlerdi? Yapay Zekaya Göre Böyle…

Sprey, her ne kadar etkileyici olsa da büyük eksiklerle birlikte geliyor. Videoda da görmek üzere yapay zekâ, bazen yapılanları doğru bir şekilde anlayabiliyor ve anlayabiliyor. önemli hatalar ortaya çıkıyor. Bu da geçici olarak geleneksel klavyelerin yerini alma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu gösteriyor. Yine de bu tarz bir gelişmenin, gelecek yıllarda cihazlarla olan etkileşimimizin nasıl değişeceği konusunda genel bir fikir düşüncemizi söylememiz yanlış olmaz. Ayrıca, eğer hatalar ortadan kaldırılırsa, artırılmış gerçeklik konusunda da çığır açıcı ilerlemeler yaşanabileceği öngörülebilir.

:
https://bgr.com/science/this-spray-on-smart-skin-uses-ai-to-let-you-type-Without-a-keyboard/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.