e
sv

Yıl Olmuş 2023, İkinci El PlayStation 3 Alınır mı?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

PlayStation 5 ve Xbox Series X’in yüksek fiyata satışına sahip, Türkiye’de konsol oyuncusu olmak isteyenler ikinci el kontrolüne yönlendirdi. Peki çıkış üzerinden en az 11 yıl geçen PlayStation 3 ikinci el mi alınıyor? Sizin için yanıtladık.

Malum Xbox Series X ve PlayStation 5 artık piyasada, ancak fiyatları son derece yüksek. Konsol oyunculuğuna giriş yapmak isteyenler de bu yüksek fiyatlar nedeni ile eski modellere yöneliyorlar.

doğal olarak “Yıl olmuş 2023, 2006’da çıkmış PlayStation 3’ü kim ne yapsın?” düşünce akılda beliriyor. Ancak diğer yandan konsol tabloları en çok oyuna sahip olan PS3, yeni modellerin fiyatları nedeniyle bugün bile merak ediliyorsa, oyuncuların bir edindiği var demektir. Peki 2023’te ikinci el bir PS3 veya PS3 Slim almak mı?

Sizin için PlayStation 3’ü denedik ve zorlamaya yanıt verdik:

  • Playstation 3 eksileri
    • Artık oyun üretilmiyor
    • Oyunlarda maksimum Full HD kalite sunuyor
    • Cihazlara artık güncelleme gelmiyor
    • Playstation Now desteklenmiyor
    • Yeni nesil DualShock ve DualSense desteklenmiyor
    • Sadece ikinci el arayın
    • Playstation Plus ücretsiz oyunlarından yararlanamazsınız
  • Playstation 3 Artıları
    • İkinci el yetkililer çok uygun
    • Hala birçok oyun oynanabiliyor
    • PlayStation 2 oyunlarını sergileme
    • Yedek parça daha ucuz

PlayStation 3’ün eksileri

PlayStation 3 alma çılgınlığına içinde yer almak istiyor, bir oyun konsoluna bu kadar para vermeyeyim diyorsanız eksileri ve artıları çok iyi tartmak için gerekenler.

Playstation 3’e artık oyun üretilmiyor:

Bir numara sorunumuz PlayStation 3 için yeni oyunlar satın alınamayacak. özellikle Siberpunk 2077 oynamak istiyorsanız, Playstation 3’te oynayamayacaksınız. gerçi hoş PS4 ya da PS5 sahipleri ne kadar oynayabiliyor, tartışılıyor.

Türkiye’de Sony Playstation Tercih eden oyuncuların birçoğunun FIFA veya PES bağımlısı olduğunu düşünecek olursanız, PS3‘ün tercihi şu anda çok mantığı değil.

Oyunlarda maksimum Full HD kalite elde edebilirsiniz:

PlayStation 3 oyunlarında en büyük sorun boyutları. Sevdiğiniz birçok oyuna saldırmanız sizi rahatsız edecektir. 49” bir televizyonda alıcı boyutlarıle, bilgisayar görüntüsünde yönlendirici boyutları aynı değil.

içerik 1920×1080 oyun sayısı oldukça az. Bu nedenle yeni nesil bir televizyona PlayStation 3‘ülediğinizda boyutları konusunda canınız sıkılabilir.

Cihazlara artık güncelleme gelmiyor:

Bu da büyük ölçüde can sıkıcı boyutların bir tanesi. Sony’nin performans özellikleri adına elde edilen değerleri asla alamayacak olmak ve sabit bir süreçte kalmak, performansın düşüklüğüne neden olacaktır.

örneğin: savaş tanrısı‘ın herhangi bir versiyonunun devam etmesi son çalıştığız sürümde hata varsa, o hatalar artık ebediyen düzeltilmeyecek.

Playstation Now desteklenmiyor:

Bildiğiniz üzere Playstation oyunlarının PC’de oynanabilmesine olanak sağlayan Playstation Now PS3 üzerinde çalışmıyor. Bu da yine PS3 sunucuları oldukça üzen bir durum.

özellikle retro PS2 oyunlarını PS Now üzerinden PC’de oynamak istiyorsanız, bunu yapamayacaksınız. Sony’nin bu hamlesi birçok PS severin tepkisini alsada firmadan herhangi bir geri adım gelmedi.

Yeni nesil DualShock 4 veya DualSense desteklenmiyor:

PlayStation 3 kolları gayet başarılı cihazlardı ancak hiç biri bir DualShock değildi. özellikle PS4 DualShock 2 tepkilemeleri, tepkileri vb. almayı oldukça çekici bir cihazdı.

Playstation 3’ün bu cihazlarını desteklememesi, PS3 severlerin yollarını derin bir yara açabilir. Tam performans çalışması için mutlaka cihazın desteklenmesi gerekiyor.

İLGİLİ HABER

PS5 Kontrolcüsünün Neredeyse Gerçek Bir Silah Tetiği Gibi Çalıştığını Gösteren Video

Sadece ikinci el kısıtlamasını bulmak:

Kutulu, faturalı, garantili bir PlayStation 3 satın almak mümkün değil. Hoş konsol oyuncuları arasında oyun takas etmek, DualShock takas yapmak falan bunlar görülmemiş şeyler değil.

PlayStation 3 almak isteyenler bir kullanıcı da ne kadar sıfır ürün bağımlısı olur? Tartışılabilir konular doğal ama sıfır cihaz bulamayacağınızı mutlaka bilin. Letgo vb. site ve platformlardan ancak ikinci el PlayStation 3 bul.

PlayStation Plus ücretsiz oyunlarından yararlanamazsınız:

Sorun mu? Çok büyük sorun. Konsol oyunlarının cep yaktığı bu dönemde Playstation Plus adeta bir nimet. Özellikle konsolunuzu sadece spor oyunları için kullanmıyorsanız gönül ister bütün Playstation Mağazası senin olsun ama…

Bundan dolayı PlayStation Plus sayesinde çoğu zaman hayat kurtaran bir seçeneğin ardından maalesef üzücüdür o güzelim oyunları ücretsizn “indir” içeriğini basamayacaksınız.

Playstation 3’ün artıları da var:

Buraya kadar hep Playstation 3’ün negatif taraflarını yazmıştık, belki biraz depresif bir hava estirmiş olabiliriz. Bu cihazın pozitif taraflarını da dinlemelisiniz. Eski nesil konsol deyip geçmeyin.

İkinci el yetkililer çok uygun:

PlayStation 3 fiyatı Letgo ve Sahibinden gibi sitelerde oldukça uygun. Tabi neye göre uygun diye düşündüğünüzü %100 kullanırız. Türkiye’de dolar ve euro kurları yükseldikten sonra konsol fiyatlarında kozmik bir sahne yaşandı.

Bu kozmik gösteri sonrasında tüm cihazlar ikinci el fiyatları yükselse de PlayStation 3 fiyatı hala makul. Bu da ben eski oyunları oynamayı seviyorum zaten diyenler ve ilk konsolunu alacaklar için makul bir neden.

Hala birçok oyun oynanabiliyor:

“Ben GTA5, Witcher, Savaş Tanrısı serisinden devam ederken biraz oralarda takılacağım, Siberpunk 2077 PlayStation 3 neymiş diyorsanız aslında boyutuna göre.

PlayStation 4 ve 5’te remastered oyunların gövdesinde düşünürseniz ya da “ben bu oyunlara devam etmek bu tüketmek istemiyorum” diyenler için yine PlayStation 3 almak makul.

PlayStation 2 oyunlarını sergilemeleri:

Retro oyun severler için PlayStation Klasik ve PlayStation 2 oyunlarını kullanarak, geriye dönük güncelleme almış bir cihaz olan PlayStation 3 kullanarak çok amaçlı bir özellik.

Retro oyun severler cümlesini bu noktada özellikle kuruyoruz keza “Ben GTA 2 toplantısı, o ne la öyle bıdır bıdır yürüyen elemanlar” diyorsanız aslında taşsınız ama yine de diyenler için PlayStation 3 çok doğru bir cihaz olmayabilir.

Yedek parça daha ucuz:

PlayStation 3′ün tamiri, yedek parça daha ucuza geliyor. Buralara süslü cümleler kurup, edebiyat parçalarına gerek yok, konu çok net. Ucuz abi, tertemiz, ucuz. PlayStation 3 oyun çubuğu fiyatlar uygun, parçalar uygun her şey uygun. Mahallenizde PlayStation 3 tamircisi varsa (ki artık büyük şehirlerde baya baya var) götürün cihazı, gel abim yarın al der.

Konunun finalinde şundan artık net şekilde kaçınma gerekli: “Günümüzde hala Nintendo DMG, NES, Amiga, Atari 2600 vb.” retro oyun konsollarına bayılanlar olduğu kadar bunları demode bulanlar da var. Sony Playstation gibi oyun konsolları bugün baktığınızda ilginizi çekecek “oyun bilgisayarı” satın almaktan daha ucuza geliyor. Aldığınız konsolları ortalama en az 5 yıl kullanıyorsunuz. Sadece oyun oynuyorsanız ve konsol sahibi olmak istiyorsanız “iyi düşünün, iyi karar verin.” Sizce Playstation 3 hala satın mı alınır? Yorumlarınızı bekliyoruz.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.